Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Problem ze spustem migawki w 40D

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Wyglada na to ze u mnie wystapil ten sam problem. Spust migawki reaguje z opoznieniem albo wcale. Poczatkowo problem pojawial sie bardzo sporadycznie ale ostatnio znacznie sie nasila.

Czy ktos juz sobie z tym poradzil?

esmal
    Guest

Domyślnie

Miałem sygnalizowany problem jede raz - bateria na wyczerpaniu (wskaźnik migał) przy próbie robienia zdjęcia z b. bliska ok. 30 cm. Przy zwiększeniu odległości - problem znikł. Po naładowaniu baterii - problem nie występuje.

Domyślnie

Dla odświeżenia tematu ...
    Miałem podobny problem ze spustem w C40D ale u mnie był ten problem ze aparat nie trafial z AF, poprostu gdzies przestrzeliwywal fotki, co na gripie nie wystepowalo, bo zdjecia wychodzily jak najbardziej ostre. Po wizycie na zytniej wydawalo by sie ze jest ok ale chyba tak nie jest ... jesli by porownac zdjecie pionowe z poziomym kadrem to jest roznica i to czasem znaczna.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

W moim 40D niedawno niespodziewanie pojawił się problem ze spustem, trzeba było bardzo mocno przyciskać spust migawki aby zrobić zdjęcie. Zamiast wysyłać aparat do serwisu postanowiłem samemu dokonać naprawy. Wspomagając się http://www.scribd.com/doc/36932157/C...l-Repair-Guide instrukcją serwisową udało się usunąć usterkę, po przeczyszczeniu i ponownym złożeniu wszystko działa jak należy. Całość zajęła około godziny. Więc jeśli ktoś nie boi się śrubokrętów i ma aparat po gwarancji można zaoszczędzić trochę plnów i czasu.
    Pozdrawiam.

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal-b Zobacz posta
    Wyglada na to ze u mnie wystapil ten sam problem. Spust migawki reaguje z opoznieniem albo wcale. Poczatkowo problem pojawial sie bardzo sporadycznie ale ostatnio znacznie sie nasila.

Czy ktos juz sobie z tym poradzil?
    kup izopropanol na allegro i zrób jak na tym filmiku -

http://www.youtube.com/watch?v=tB_gSqyidI0

u mnie podziałało w 100% - syf jaki się zbiera w spuście jest nie wyobrażalny. Ja już byłem o krok przed wysłaniem puchy na żytnią na wymianę spustu w sumie zaryzykowałem i mam 200zł w kieszeni.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dodam tylko że problemy ze spustem zaczęły się gdzieś ok 25000 cykli migawki - migawka może i wytrzyma 100 000 ale spust migawki na pewno nie.
    Ostatnio edytowane przez ekspresowy ; 27-11-2010 o 16:45 Powód: Automerged Doublepost
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekspresowy Zobacz posta
    dodam tylko że problemy ze spustem zaczęły się gdzieś ok 25000 cykli migawki - migawka może i wytrzyma 100 000 ale spust migawki na pewno nie.
    Nie zawsze.. Mi spust przeżył jedną migawkę i zaczął się zacinać koło 160000
    Front Side Studio

www.fs-studio.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kogut Zobacz posta
    Nie zawsze.. Mi spust przeżył jedną migawkę i zaczął się zacinać koło 160000
    Dobrze wiedzieć pozdrawiam
    lubię 40d i nie chcę 50d tym bardziej 60d

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów