Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Problem ze spustem migawki w 40D

Coś już napisał Awatar many74

Domyślnie

To i ja swoje 3 grosze wtrące ,też miałem 2czy 3 przypadki iż aparat stawał i koniec pomagało wyjęcie baterii ,Niestety nie mam kiedy wysła sprzętu do serwisu pracuję codziennie ale te objawy zauważyłem na kilku szkłach ....16-36 II ,24-70, 50 1,4 .Coś musi by z body optyka odpada.Pozdrowienia i czekam na relacje z Żytniej.

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

no to 3mcie kciuki, oddaje body po raz 2 w środę... zaczynam brać pod uwagę wycieczkę do berlina

Domyślnie

Witam!

Ile może kosztować wymiana spustu, jesli nie mam gwarancji w 40d?
    U mnie jest tak że jeśli szybko naciskam spust celując w jeden pkt, tylko do wyostrzenia to mam co któryś raz ślepaka czyli brak potwierdzenia peep...
    Może wspomniane w innym poście zawieszanie lustra jest wynikiem właśnie tego ślepego naciśnięcia spustu?

Pzdr!
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Panowie ( i Panie ewentualnie ) pomóżcie , sprzęt ląduję po raz drugi z tym samym problemem na żytniej.
    na piękne oczy widzę nic tam nie załatwie, chcę przejść do tzw. działań egzekucyjnych )
    stąd moje pytania :
    1) jak i czy mogę dać do zrozumienia że zweryfikuję czy spust został wymieniony czy tylko nieudacznie naprawiany. Nie wiem jakiś numer podzespołu, ewentualnie poprosić o uszkodzoną część?
    2)jak zweryfikować czy kalibrowali mi body i regulowali obiektyw?

po pierwszym podejściu problem ze spustem się pogłębił (pomimo twierdzenia z ich strony że go wymienili) a froncik jak był tak był ... ręce opadają

jak ktoś ma pomysł jak ich jeszcze pocisnąć to chętnie skorzystam

ps. po ilu naprawach gwarancyjnych mogę się ubiegać o wymianę sprzętu na nowy???

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek1906 Zobacz posta
    Panowie ( i Panie ewentualnie ) pomóżcie , sprzęt ląduję po raz drugi z tym samym problemem na żytniej.
    jak ktoś ma pomysł jak ich jeszcze pocisnąć to chętnie skorzystam
    http://fotoreporterzy.net/?p=247
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec Awatar tomek1906
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

ok, spust wymieniony drugi raz, jest ok. Przy okazji zasyfili wew. część obudowy wyświetlacza, tak że niebawem idzie 3ci raz
    kalibrowanie 24-105 idealnie w punkt nie mogę powiedzieć teraz trafia!
    Ostatnio edytowane przez tomek1906 ; 24-07-2008 o 08:22 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar paulusus
    Miasto
    Ochotnica Dolna

Domyślnie

no to się dołączę do tematu.
    U mnie sprawa wygląda tak; co jakiś czas, szczególnie gdy zmieniam tamrona 90mm na 50mm spust migawki nie reaguje na nic, czasem wyjęcie karty, wyjęcie baterii i w ogóle wszystko co możliwe nic nie daje, nawet nastawa na M... co dziwne jeżeli nastawię na manual na obiektywie czasem uda się coś strzelić ale jeżeli dam na AF to mam wrażenie, że body nie ma tyle energii żeby pociągnąć silniczek.... dokładnie sprawdzone na 4 obiektywach ( tamron, 50, 85 i 70-200 to już w ogóle ) ale jedno co było w miarę cykliczne przy powtarzaniu się tego krzaka to to, że bateria była już prawie na wyczerpaniu, dokładnie mam gripa...gdzie włożone są 2 akumulatory ( jeden oryginalny 2 nie - ten oryginał był na wymarciu zamiennik trzymał się dobrze.. ) takie moje spostrzeżenie.... strasznie wkurzające ale przeszło.... po 10 minutach irytacji... o dziwo nie ładowałem baterii.... może po prostu coś ze stykami... niewiem... ale przy każdym obiektywie ?
    Canon 6D x2 | Tamron 15-30 f/2.8 | Sigma A 35 f/1.4 | Canon 50 f/1.4 | Canon 85 f/1.8 | Tamron 90 f/2.8 | Canon 135 f/2.0 L | Canon 300 f/4 L | Canon Extender x2 III |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    GLE

Domyślnie

i na mnie trafiło, spust przestał działać poprawnie, wygląda na mechaniczny problem przycisku, pod pewnym kątem czasem zadziała, co ciekawe połowiczne wciśniecie celem nastawienia ostrości działa. Przycisk w gripie działa oczywiście bez problemu. Stało się to na tydzień przed końcem gwarancji. Zrobiłem 17400 zdjęć, więc nie jakiś kosmos.. już w drodze na żytnią, szkoda tylko że jadę na dalekie azjatyckie wakacje za dwa dni.. szloch... dobrze że jest backup

Uzależniony

Domyślnie

witam, mam podobny problem w 30d ile kosztuje naprawa?
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Bywalec

Domyślnie

Podobna sytuacja z 400d i kit-em. Wyłączanie aparatu, wyjmowanie baterii - nie pomaga! Okazało się, że wystarczy lekko ruszyć zoom i wszystko wrwca do normy. W sumie niewiele znacząca usterka - przy robieniu zdjęć ciągle się zoomuje. Ale wyczaił to syn, który lubi więcej "kręcić" w ustawieniach, niż fotografować. Aparat zamierał np. w menu i nic nie pomagało, dopiero poruszenie zoom-u.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów