spajk co to było????
mam podobny problem, zestaw 40D + 24-105
podejrzewam silnik USM w 24-105,
ewentualnie ktoś inny przeżywał coś takiego ???
chcę uniknąć ewentualnego rozbierania obiektywu ( co sugerowali na żytniej)
spajk co to było????
mam podobny problem, zestaw 40D + 24-105
podejrzewam silnik USM w 24-105,
ewentualnie ktoś inny przeżywał coś takiego ???
chcę uniknąć ewentualnego rozbierania obiektywu ( co sugerowali na żytniej)
potwierdzam kłopot ze spustem - w moim sklepie mamy 40D na wystawie - leży tam już jakiś czas jako egzemplarz demo i jest trochę przepstrykany i też zauważyłem , że nie zawsze reaguje na spust....![]()
Mój 40D zakupiony w połowie września 2007 - zero problemów ze spustem, tak samo w gripie BG-E2N.
Miałem to samo, ale trochę mniej intensywnie (w sensie naprawdę rzadko się zdarzało).
Od czasu zmiany migawki i spustu problem zniknął.
PK
Panowie, czy te problemy zdarzały się przy jednym szkle czy przy wszystkich ?
Na żytniej twierdza ze to najprawdopodobniej usterka silnika usm w 24-105 , raczej chcę uniknąć niepotrzebnej ingerencji w obiektyw, tym bardziej że będę to musiał zrobić w w/w punkcie...
pojechałem wczoraj w plener troche postrzelać i jedno już wiem na pewno , krzaczy na wszystkich szkłach, więc to wina body, zapewne spust... nie było by w tym nic szczególnie dziwnego gdyby nie fakt że spust został wymieniony na żytniej w zeszłym tygodniu... to są jaja jakieś
to nie są jaja tylko błąd w firmwarze
U mnie to samo zdarzyło się juz parę razy na "kicie"
Obojętnie gdzie bym nie celował - za chiny nie chciał odpalić
to nie jest softowe, u mnie siła nacisku spustu decyduje czy się uda czy nie , jak nacisnę mocniej i dłużej przytrzymam to się czasem udaje
widać że spustu od czasów 20D nie poprawili nic a nic, gdybyście widzieli jak jest wieśniacko zrobiony to byście się nie dziwili dlaczego tak często szwankuje przy niedużej wcale ilości klatek ;-)
U mnie problem był tego rodzaju że nie chciał wogóle przyostrzyc na pierwszym step'ie triggera i automatycznie blokowoało się wyzwolenie migawki