Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Wątek: Test 20 filtrów UV na Optyczne.pl

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_O Zobacz posta
    Miało być EOT, ale nie mogłem się powstrzymać. Tak a propos braku argumentów merytorycznych krzywa czułości detektora CMOS (z materiałów Kodaka).
    Arek, ale czy to jest odpowiedz na pytanie, czy ten problem dotyczy obrazowania np. puszek Canona?
    bo detektor CMOS, jesli dobrze rozumiem, nie oznacza jeszcze matrycy w rozumieniu elementu swiatloczulego i filtra AA na nim. gdzie, w przypadku Canona, jesli mnie pamiec nie myli, znajduje sie caly filtr odcinajacy UV.

co do krytyki poprzednikow - pewnie, ze jest troche racji, ale moze lepiej docenic to co jest zrobione a nie wymyslac, czego nie ma. a z punktu widzenia testujacych - skorzystac z uwag i uzupelnic artykul o informacje co tak naprawde oznaczaja te wyniki i co jeszcze kupujacy musi brac pod uwage
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    (....) co do krytyki poprzednikow - pewnie, ze jest troche racji, ale moze lepiej docenic to co jest zrobione a nie wymyslac, czego nie ma. a z punktu widzenia testujacych - skorzystac z uwag i uzupelnic artykul o informacje co tak naprawde oznaczaja te wyniki i co jeszcze kupujacy musi brac pod uwage
    Akustyk masz rację, że taka frontalna krytyka to nic miłego i pewnie chłopaki chcieli jak najlepiej. Tyle że takie "oględziny" do niczego nie prowadzą - tzn. najczęściej prowdzą do tego, że wszyscy się czepiają i to ma właśnie miejsce.
    Po prostu większość tzw. testów w necie to właśnie taki oględziny. Nieraz się zastanawiałem ile z takich testów np. z Fotopolis mógłbym sam zdrobić (nawet z dpreview). Pisanie że np. dana puszka ma do d... albo super uszczelnienia jak się jej nie poleje wodą i nie sprawdzi tego w "boju" nie ma sensu. To samo dotyczy wielu innych kwestii. Do tego dochodzi jeszcze kwestia egzemlarza - przy produkcji seryjnej odchyłki są normą i mnóstwa innych szczegółów, które należałoby uwzględnić.
    Ciekawe czy pojawi się wreszcie ktoś kto takie prawdziwe testy wykona i nie będzie tracił pięciu stron na opisywanie menu w aparacie itp.

Co do Optyczne.pl to ja mam wrażenie, że tak na prawdę dobrze wam robi nasza krytyka. Klepanie po pupci to strata czasu. To Was tylko wzmocni. Mam tylko nadzieję że weźmiecie pod uwagę te uwagi choćby do przemyślenia, a nie będziecie się obrażać.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-09-2007 o 14:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów