Canon A720 IS - kilka pytań świerzaka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • szycho
    Początki nałogu
    • 2006
    • 350

Zamieszczone przez tomekbobi Zobacz wpis
    no ale chodzi mi o takie delikatne ryski powstale w skutek uzytkowania, czy w ogole stosuje ktos te folie ochronne na lcd? Albo czy Wy macie ekraniki porysowane?
    Generalnie C710/20IS to konstrukcje dość solidne. Na wakacje przez nieuwagę upuściło mi się 710IS z wysokości 1,5m na bruk w Dubrowniku. Aparat glebnął rogiem obudowy ale zatrzymał się na lcd. Straty: otarta obódowa w miejscu zetknięcia z brukiem, lcd - bez zarysowań
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Komentarz

• krzy
      Bywalec
      • 2007
      • 163

Zamieszczone przez szycho Zobacz wpis
      Generalnie C710/20IS to konstrukcje dość solidne. Na wakacje przez nieuwagę upuściło mi się 710IS z wysokości 1,5m na bruk w Dubrowniku. Aparat glebnął rogiem obudowy ale zatrzymał się na lcd. Straty: otarta obódowa w miejscu zetknięcia z brukiem, lcd - bez zarysowań
      Potwierdzam - Canony PS są solidne! Kiedyś miałem A40 (pamiętacie takie cudo techniki: 2Mpix i jakie super zdjęcia!) i ten sprzęcik wypadł mi z kieszeni w kurtce jeansowej (kieszeń z przodu, na klacie) w czasie przeskakiwania przez barierkę, walnął na asfalt
      Efekt: ślad na rogu którym uderzył i wysypały się akumulatory. Pozbierałem, dmuchnąłem, przetarłem rękawem i jeszcze rok robiłem zdjęcia
      później sprzedałem - oczywiście sprawny.
      Ale mimo wszystko nie polecam naśladownictwa

Komentarz

• euronymous

Witam wszystkich.
        Jestem już prawie zdecydowany na a720. Interesuje mnie tylko to, co było jednym z niedociągnięć a710 - "Niestety klapka na spodzie obudowy, pod którą baterie należy umieścić to słaby punkt tego aparatu. Podczas jej zamykania trzeba się trochę natrudzić i uważać, żeby jej po prostu nie złamać" - cyt. za www.optyczne.pl Czy ktoś wie, jak ta sprawa wygląda w a720? Kupiłem już kiedyś dobrego mp3 playera i właśnie taka klapka mi się urwała, dziś sprzęt muszę oklejać taśmą :/ Niestety nie widziałem a720, ale czy ma on taką samą wrażliwą klapkę jak a710?
        Z góry dzięki za odp

Komentarz

• Becias

Czesc mam prosbe czy moglbys podeslac mi na miala istrukcje obslugi do Twojego modelu aparatu? Mam A710 ale nie moge dostac do swojego a te dwa niewiele sie roznia.Bylabym Ci ogromnie wdzieczna. moj mail to becias@go2.pl Dziekuje za pomoc!

Komentarz

• MariuszTB

Witam.
            Podepnę sie do tematu, tytuł w sumie adekwatny.

Jestem zainteresowany kupnem Canona A720 IS.
            Ogólnie cała specyfikacja mi pasuje ale....

I tu wielka prośba do użytkowników tego aparacika.
            Czy mógłby ktoś napisać czy w czasie filmowania działa zoom i czy wycisza
            dźwięk czy nie?

W teście poprzednika-A710(na www.optyczne.pl) napisali że nie można zmieniać ogniskowej w czasie filmowania, a na filmie demonstracyjnym z tego testu widać
            jak zoom pracuje i nie wycisza dźwięku. Może to zoom cyfrowy bo tak jakby podczas przybliżania pojawiały sie piksele.

Bardzo prosze o odpowiedź.

Może dla większości to mało ważna sprawa ale ja
            oprucz fotografowania lubie nagrywać krótkie filmy i składać je potem w całość a dzięki wymiarom aparatu mogę mieć go zawsze przy sobie. Pozdrawiam.

Komentarz

• Juriko
              Początki nałogu
              • 2007
              • 485

W A710 w czasie filmowania można faktycznie używać tylko zoomu cyfrowego. W niewielkim stopniu można z niego skorzystać, ale do maxa (4x) nie ma sensu. Z czasem można się przyzwyczaić do tego, że zmianę ogniskowej można dokonać tylko po zatrzymaniu filmowania, ma to swoje zalety. Podejrzewam że w A720 jest tak samo.

Komentarz

Pracuję...
              X