Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Canon A720 IS - kilka pytań świerzaka

tomekbobi
    Guest

Domyślnie

krzy dzieki za odpowiedz, chyba jednak zamówie sobie taka folie i zamontuje na moim wyswietlaczu bede sie bezpieczniej czuł

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

w mojej opini nie ma sensu
    naprawde ciezko jest cos zrobic lcd...
    mi sie nie udalo a mam juz 5 cyfre
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

tomekbobi
    Guest

Domyślnie

Masakra normalnie ten aparat ma tyle opcji ,że nie ogarniam tego wszystkiego. Kto mi powie od czego zaczać ,jak na razie robilem fotki na trybie AUTO ale mysle ,ze mozna wyciagnac jeszcze lepsza jakosc zdjec tylko jak? Ma ktos dla mnie jakies wskazówki co do ustawień, od czego w ogole zaczac bo jestem zielony w tym. Wiem ze poszczególne tryby ustawia sie zaleznie od tego co sie fotografuje no ale na co na poczatku zwrocic uwage i jakie parametry pozmieniac (ISO, Rozmiar, Kompresja itd.) kilka fotek:

Ustawienia AUTO tylko ostatnie ma mniejsza rozdzielczosc
    Ostatnio edytowane przez tomekbobi ; 21-09-2007 o 21:31

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

A po co zmieniać jak wychodzą ładne zdjęcia?
    Na POCZĄTEK to pstrykaj na programach tematycznych. Nawet to samo zdjęcie zrób na kilku programach, żeby poznać właściwości tych ustawień. Później sam będziesz wiedział czego brakuje, albo co chcesz osiągnąć.

Jeśli NIE, to przestaw na Auto i zacznij od początku. :grin:

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

Mógłbyś wrzucić parę zdjęć zrobionych na wysokich ISO, 400, 800, 1600?
    Interesuje mnie skutecznosć odszumiania na nowym procku.

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekbobi Zobacz posta
    no ale chodzi mi o takie delikatne ryski powstale w skutek uzytkowania, czy w ogole stosuje ktos te folie ochronne na lcd? Albo czy Wy macie ekraniki porysowane?
    Generalnie C710/20IS to konstrukcje dość solidne. Na wakacje przez nieuwagę upuściło mi się 710IS z wysokości 1,5m na bruk w Dubrowniku. Aparat glebnął rogiem obudowy ale zatrzymał się na lcd. Straty: otarta obódowa w miejscu zetknięcia z brukiem, lcd - bez zarysowań
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
    Generalnie C710/20IS to konstrukcje dość solidne. Na wakacje przez nieuwagę upuściło mi się 710IS z wysokości 1,5m na bruk w Dubrowniku. Aparat glebnął rogiem obudowy ale zatrzymał się na lcd. Straty: otarta obódowa w miejscu zetknięcia z brukiem, lcd - bez zarysowań
    Potwierdzam - Canony PS są solidne! Kiedyś miałem A40 (pamiętacie takie cudo techniki: 2Mpix i jakie super zdjęcia!) i ten sprzęcik wypadł mi z kieszeni w kurtce jeansowej (kieszeń z przodu, na klacie) w czasie przeskakiwania przez barierkę, walnął na asfalt
    Efekt: ślad na rogu którym uderzył i wysypały się akumulatory. Pozbierałem, dmuchnąłem, przetarłem rękawem i jeszcze rok robiłem zdjęcia
    później sprzedałem - oczywiście sprawny.
    Ale mimo wszystko nie polecam naśladownictwa

euronymous
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Jestem już prawie zdecydowany na a720. Interesuje mnie tylko to, co było jednym z niedociągnięć a710 - "Niestety klapka na spodzie obudowy, pod którą baterie należy umieścić to słaby punkt tego aparatu. Podczas jej zamykania trzeba się trochę natrudzić i uważać, żeby jej po prostu nie złamać" - cyt. za www.optyczne.pl Czy ktoś wie, jak ta sprawa wygląda w a720? Kupiłem już kiedyś dobrego mp3 playera i właśnie taka klapka mi się urwała, dziś sprzęt muszę oklejać taśmą :/ Niestety nie widziałem a720, ale czy ma on taką samą wrażliwą klapkę jak a710?
    Z góry dzięki za odp

Becias
    Guest

Domyślnie

Czesc mam prosbe czy moglbys podeslac mi na miala istrukcje obslugi do Twojego modelu aparatu? Mam A710 ale nie moge dostac do swojego a te dwa niewiele sie roznia.Bylabym Ci ogromnie wdzieczna. moj mail to becias@go2.pl Dziekuje za pomoc!

MariuszTB
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Podepnę sie do tematu, tytuł w sumie adekwatny.

Jestem zainteresowany kupnem Canona A720 IS.
    Ogólnie cała specyfikacja mi pasuje ale....

I tu wielka prośba do użytkowników tego aparacika.
    Czy mógłby ktoś napisać czy w czasie filmowania działa zoom i czy wycisza
    dźwięk czy nie?

W teście poprzednika-A710(na www.optyczne.pl) napisali że nie można zmieniać ogniskowej w czasie filmowania, a na filmie demonstracyjnym z tego testu widać
    jak zoom pracuje i nie wycisza dźwięku. Może to zoom cyfrowy bo tak jakby podczas przybliżania pojawiały sie piksele.

Bardzo prosze o odpowiedź.

Może dla większości to mało ważna sprawa ale ja
    oprucz fotografowania lubie nagrywać krótkie filmy i składać je potem w całość a dzięki wymiarom aparatu mogę mieć go zawsze przy sobie. Pozdrawiam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów