Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Canon A720 IS - kilka pytań świerzaka

Mieszany widok

tomekbobi
    Guest

Domyślnie

no ale chodzi mi o takie delikatne ryski powstale w skutek uzytkowania, czy w ogole stosuje ktos te folie ochronne na lcd? Albo czy Wy macie ekraniki porysowane?

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Jak koniecznie chcesz to poszukaj poliwęglanowej, np.:
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=243508957
    lub lepiej bezklejowej:
    http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=247331952

Gorsze, tańsze pogarszają widoczność. Ekranik nie rysuje się tak łatwo, ale na początek dla lepszego samopoczucia nie zaszkodzi. Na moim G3 (stary, mam go od nowości czyli ok 4 lata, nie ma ani jednej ryski - ale G3 ma obrotowy ekran, który można zamknąć "do środka":
    http://a.img-dpreview.com/reviews/ca...s/inhand01.jpg

tomekbobi
    Guest

Domyślnie

krzy dzieki za odpowiedz, chyba jednak zamówie sobie taka folie i zamontuje na moim wyswietlaczu bede sie bezpieczniej czuł

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekbobi Zobacz posta
    no ale chodzi mi o takie delikatne ryski powstale w skutek uzytkowania, czy w ogole stosuje ktos te folie ochronne na lcd? Albo czy Wy macie ekraniki porysowane?
    Generalnie C710/20IS to konstrukcje dość solidne. Na wakacje przez nieuwagę upuściło mi się 710IS z wysokości 1,5m na bruk w Dubrowniku. Aparat glebnął rogiem obudowy ale zatrzymał się na lcd. Straty: otarta obódowa w miejscu zetknięcia z brukiem, lcd - bez zarysowań
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
    Generalnie C710/20IS to konstrukcje dość solidne. Na wakacje przez nieuwagę upuściło mi się 710IS z wysokości 1,5m na bruk w Dubrowniku. Aparat glebnął rogiem obudowy ale zatrzymał się na lcd. Straty: otarta obódowa w miejscu zetknięcia z brukiem, lcd - bez zarysowań
    Potwierdzam - Canony PS są solidne! Kiedyś miałem A40 (pamiętacie takie cudo techniki: 2Mpix i jakie super zdjęcia!) i ten sprzęcik wypadł mi z kieszeni w kurtce jeansowej (kieszeń z przodu, na klacie) w czasie przeskakiwania przez barierkę, walnął na asfalt
    Efekt: ślad na rogu którym uderzył i wysypały się akumulatory. Pozbierałem, dmuchnąłem, przetarłem rękawem i jeszcze rok robiłem zdjęcia
    później sprzedałem - oczywiście sprawny.
    Ale mimo wszystko nie polecam naśladownictwa

Uprawnienia umieszczania postów