Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Canon A720 IS - kilka pytań świerzaka

Mieszany widok

tomekbobi
    Guest

Domyślnie Canon A720 IS - kilka pytań świerzaka

Witam. Zakupilem wczoraj aparat Canon A720 IS ,a ze jest to mój pierwszy aparat mam kilka pytan :

1.Jak nalezy przelaczac sie miedzy trybami fotografowania i przegladania? Chodzi mi o to czy za kazdym razem jak chce przelaczyc aparat na tryb fotografowania musze wylaczyc aparat przelaczyc na ten tryb i wlaczyc ? Czy poprostu moge przy wlaczonym aparacie to zmieniać?

2.Podobnie jak w pierwszym pytaniu ale chodzi mi tutaj o pokretło do zmiany ustawien fotografowania np.z auto na manual ,czy moge zmieniac to podczas gdzy aparat jest wlaczony czy musze go za kazdym razem wylaczac?

3.Chcę zastosować jakąś folie ochronną na ekranik LCD , jaka w takim razie kupic i czy w ogole jest sens zakladania takiej folii?

Na razie tylko to ,w razie jak czegos nie bede wiedzial to dopisze pozniej.
    Za odpowiedzi dziekuję

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ad. 1 - Możesz przy włączonym.
    Ad. 2 - Możesz przy włączonym.
    Ad. 3 - Nie ma sensu.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

tomekbobi
    Guest

Domyślnie

Ale jest to dopuszczalne przez producenta? W instrukcji wlasnie nie moge sie tego dowiedziec jak sie przelaczac miedzy tymi trybami i ustawieniami. Czy poproostu Ty tak robisz i nic Ci sie nie zepsulo jeszcze w aparacie ?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomekbobi Zobacz posta
    Ale jest to dopuszczalne przez producenta?
    a jest gdzieś napisane, że nie jest dopuszczalne?

co nie jest zabronione - to jest dozwolone :-)

W instrukcji wlasnie nie moge sie tego dowiedziec jak sie przelaczac miedzy tymi trybami i ustawieniami. Czy poproostu Ty tak robisz i nic Ci sie nie zepsulo jeszcze w aparacie ?
    we wszystkich cyfrówkach jakie do tej pory miałem w rękach (a było tego trochę :-)) tryby i podgląd przełączało się bez wyłączania aparatu, więc dlaczego w tym przypadku miałoby być inaczej...?

Reasumując: przełączaj chłopie śmiało i bez obaw :-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Ale jest to dopuszczalne przez producenta? W instrukcji wlasnie nie moge sie tego dowiedziec jak sie przelaczac miedzy tymi trybami i ustawieniami. Czy poproostu Ty tak robisz i nic Ci sie nie zepsulo jeszcze w aparacie ?
    Żeby jeszcze przekonać Cię, że można wszystkie zmiany i przełączenia robić przy włączonym aparacie to chciałbym zwrócić Ci uwagę, że w instrukcji (chyba - bo tego dokładnie modelu nie posiadam) napisane jest na początku przy "łatwym fotografowaniu": włącz aparat, przestaw koło wyboru w pozycję AUTO... itd
    a więc PO WŁĄCZENIU można przestawiać !

Powodzenia i ładnych zdjęć :-)

tomekbobi
    Guest

Domyślnie

No dziękuję za odpowiedzi :grin: przekonaliscie mnie od tej pory bede przelaczal na inne tryby przy wlaczonym aparacie :grin: a co do ekraników lcd szybko sie rysuja?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

a co do ekraników lcd szybko sie rysuja?
    musiałbys się baaardzo postarać,
    diamentem chyba tylko...
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja rozumiem, że to pierwsza cyfrówka i jest strach, ale to naprawdę jest urządzenie dla m. in. Amerykanów. Jego nie da się zepsuć przez naciskanie guzików z rozsądną siłą. Śmiało!
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

w mojej opini nie ma sensu
    naprawde ciezko jest cos zrobic lcd...
    mi sie nie udalo a mam juz 5 cyfre
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

tomekbobi
    Guest

Domyślnie

Masakra normalnie ten aparat ma tyle opcji ,że nie ogarniam tego wszystkiego. Kto mi powie od czego zaczać ,jak na razie robilem fotki na trybie AUTO ale mysle ,ze mozna wyciagnac jeszcze lepsza jakosc zdjec tylko jak? Ma ktos dla mnie jakies wskazówki co do ustawień, od czego w ogole zaczac bo jestem zielony w tym. Wiem ze poszczególne tryby ustawia sie zaleznie od tego co sie fotografuje no ale na co na poczatku zwrocic uwage i jakie parametry pozmieniac (ISO, Rozmiar, Kompresja itd.) kilka fotek:

Ustawienia AUTO tylko ostatnie ma mniejsza rozdzielczosc
    Ostatnio edytowane przez tomekbobi ; 21-09-2007 o 21:31

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów