Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Sprzęt z zagranicy/nie USA

Mieszany widok

Domyślnie Sprzęt z zagranicy/nie USA

Witam, czytałem tak od czasu do czasu wątek o sprowadzaniu sprzętu z USA. Ceny są niższe, ale tracimy gwarancje, a wysyłka bez sprawdzenia wcześniej sprzętu przy takich warunkach jakoś średnio mnie przekonuje.

Więc mam takie pytanko... - czy sprzęty z Wielkiej Brytanii, Niemiec, albo Australii są tansze? Czy znacie może jakies sklepy w tych krajach? Mogą byc internetowe, mogą normalne. Bo akurat z tych 'okolic' będę miał możliwość kupienia sobie sprzętu. A nie orientuję się w cenach.

Dokładniej chodzi mi o 70-200/2.8, a przy dobrej cenie może zmieniłbym swojego 20D na 40D...
    Ostatnio edytowane przez Nawrot ; 21-09-2007 o 10:34

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Z tego co patrzę to ceny nie są szokująco niższe, o ile są niższe w ogóle.

Trzeba tam jechać, popracować i kupić - wtedy jest tanio
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Z tego co patrzę to ceny nie są szokująco niższe, o ile są niższe w ogóle.
    No ale skoro mam możliwość, to czemu nie zaosczędzić nawet paru stówek Daj jeżeli masz jakieś linki itp...

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Trzeba tam jechać, popracować i kupić - wtedy jest tanio
    A z tego co mi wiadomo dużo dość tanich polskich sklepów foto oprócz USA zaopatruje się również w DE

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nawrot, swego czasu też tak kombinowałem, ale zrezygnowałem.
    Jeśli nie masz 100% możliwości/pewności sprowadzenia sprzętu z USA bez cła i podatku, to według mnie lepiej nie ryzykować.
    Wiem, że wielu tipów sprzedaje sprzęt z niemieckimi papierami, ale jak znajdziesz źródło, daj znać, pewnie nie tylko ja chętnie skorzystam.
    Sprawdzałem ceny w De i GB, a potem kupiłem u tommiego.
    Czasami kupuję coś na niemieckim ebayu, ale jeszcze nie spotkałem obiektywów, obojetnie nowych, czy używanych w dobrych cenach. Dziwne co?

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Hmm nie mam niczego na oku. Ja kupuję w Polsce na fakturę i mam przynajmniej 1/4 taniej więc dla mnie kombinacje tego typu odpadają.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Szukałem w DE i nie znalazłem nic interesującego cenowo. Bardziej sie opłaca wziąźć od naszych tipów. A ze stanów kilka razy kupowałem miałem szczeście i nie było potrzeby korzystania z gwaracji, raz kupiłem terz szkło z Honk Kongu też było wszystko ok z towarem tylko cło i podatek mi dołożyli. Parę stówek w ucho.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Domyślnie

A kto wie coś o GB?

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja mam rodzine w niemczech i ceny sa porównywalne i ja stwierdziłam że nie ma co kupować z tamtąd

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Może tak, może nie, w wątku dotyczącym obiektywów L (tylko nie pamiętam czy było to tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=18062 , czy tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=21890) napotkałem na stwierdzenie że wszystkie obiektywy co kupowali ludzie w ciemno poza granicami Polski są OK, w Polsce trzeba iść do sklepu i po testować bo w przeciwnym wypadku czeka nas serwis na Żytniej. Czyżby do kraju trafiały najgorsze?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów