Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: C 400d z Tamron 28-75 nieostrzy!!!!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Sprawdzałeś jak to teraz działa na 75mm?
    Tak, dziala OK :-)
    .

Domyślnie

Wychodzi wiec na to ze niema co inwwestowac w Canona L-ke???
    Przeciez uchodza one za podstawowe szkla canona.IS USM L,podobno wypas,drogie bo drogie,ale zanim sie bede wkurzal przez caly okres jego posiadania,to moze jakos uskrobie te pare zlotych.
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Coś już napisał
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schuvi Zobacz posta
    Wychodzi wiec na to ze niema co inwwestowac w Canona L-ke???
    Dziwne wnioski wyciągasz... Z drugiej strony jak ktoś, fotografuje od czasu do czasu to faktycznie nie ma sensu inwestować w eLki.

Domyślnie

Mam pytanie,jak mam pokazac to zdjecie tu z exifem??Wiem co to jest itd ale jak go mam tutaj zamiescic???
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Zemun Zobacz posta
    Dziwne wnioski wyciągasz... Z drugiej strony jak ktoś, fotografuje od czasu do czasu to faktycznie nie ma sensu inwestować w eLki.
    Zemun,zle zrozumialem te opinie,ogladalem dzis 24-70 L USM,kosztuje sobie 1100 euro,i jestem gotow jakos to wypalic,ale zanim go kupie to chcialbym wiedziec czy rzeczywiscie mam sie pozbywac nowego tamrona.
    Ostatnio edytowane przez schuvi ; 22-09-2007 o 20:25 Powód: Automerged Doublepost
    C-40D + C-BG E2N + C-EF50 f1.4 + C-EFS17-55 f2.8 IS USM + C-EF24-105 f4L IS USM + C-EF70-200 f2.8L IS USM + Speedlite 430EX+580EX + 2xSanDisk-III 4gb + Lowe Pro Mini Trekker Classic (w planie: EF 16-35 II f2.8L)

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Sam 8)

Sprobuje przedstawic krotkie wyjasnienie. Wyciagajac podkladki spod pierscienia bagnetu przesuwa sie uklad optyczny nieco w kierunku aparatu, czyli punkt ostrosci w kierunku nieskonczonosci. Aby ostrosc byla dobra AF aparatu 'kreci' obiektywem, lecz ten zatrzymuje sie na mniejszych wartosciach odleglosci zaznaczonych na pierscieniu, niz jest to w przypadku z podkladkami. Krotko mowiac, przesuwa sie zakres pracy autofocusa w obiektywie w strone mniejszych odleglosci. Z jakiegos powodu skutkuje to zwiekszeniem precyzji mechanizmu focusujacego . Sprawdzenie wykonalem dzieki LiveView: po ustawieniu ostrosci przez aparat, normalnie musialem przestawic pierscien focusa w kierunku inf. powiedzmy o ok. 4 mm, zeby zlapac maksymalna ostrosc na 28. Po zabiegu usuniecia podkladek jest to ok 1 mm. Mankamentem rozwiazania moze tez byc przesuniecie minimalnej odleglosci ogniskowania nieco 'w przod' .
    Ale to jest IF. Przy kręceniu pierścieniem ostrości odległość tylnej soczewki od matrycy nie ulega zmianie. Przesuwa się tylko zespół szkieł w środku obiektywu. Możesz dokładnie opisac po kolei co zrobiłeś, aby się dostac do tych podkładek??

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Ale to jest IF. Przy kręceniu pierścieniem ostrości odległość tylnej soczewki od matrycy nie ulega zmianie. Przesuwa się tylko zespół szkieł w środku obiektywu. Możesz dokładnie opisac po kolei co zrobiłeś, aby się dostac do tych podkładek??
    No właśnie, to jest IF ale mimo wszystko nastawa, przy której jest ostro przesuwa się w kierunku mniejszych odległości.

Podkładki znajdują się pod metalowym mocowaniem bagnetu. Trzeba je odkręcić. Wyglądają tak:

.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów