Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Lightroom i podglad zdjecia

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Lightroom jest przede wszystkim do wołana RAWów i niewielkiej obróbki JPEGów.
    I wlasnie jak dla mnie do tej niewielkiej obrobki jest idealny. W sumie nie potrzebuje az takich super mozliwosci modyfikacji zdjec, bo nic zlego w nich nie ma. Robiac z lampa albo bez lampy przy odpowiednim balansie ustawionym w aparacie zdjecia wychodza swietnie. Gdyby identycznie dzialaly RAWy i do tego oferowaly lepsza jakosc to bym z nich korzystal - na razie jak widac jeszcze do tego nie doroslem.

Lightroom w automacie to mniej wiecej tak samo jak aparat "na zielonym". Ludzie kupują dSLR'y i mało kto robi "na zielonym". Niestety pstrykać na M, Av czy inszym programie (nawet P) też trzeba się nauczyć. Wydana kasa na np. 1Ds Mk II w niczym tu nie pomaga.
    Ja zielonego uzylem moze raz zaraz po rozpakowaniu aparatu. Nie po to mam taki aparat zeby mna puszka rzadzila (:
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    EDIT: Set default settings jest w menu po to żeby tego używać Niczego nie popsujesz a zawsze możesz wrócić do ustawień "fabrycznych".
    No wlasnie tu jest cos nie tak bo w okienku wyraznie jest napisane "these changes are not undoable" a ponizej "restore default settings" - moze sie pobawie dzisiaj (:
    Ostatnio edytowane przez bartheq ; 21-09-2007 o 09:38 Powód: Automerged Doublepost
    5DII+L+L+L+L (:
    bartekkucharczyk.pl

Uprawnienia umieszczania postów