Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Jaki aparat z napędem ręcznym do slajdów?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papierzyna Zobacz posta
    R20 - tak jak napisałem. Poniżej zdjęcie owego gripa albo battery-packa
    Cytat Zamieszczone przez Michał Majchrzak Zobacz posta
    Do 5 jest albo pokazany już battery pack BP-5, albo grip, o ile mnie pamięć nie myli VG-10, ale on nie ma możliwości włożenia źródła zasilania (czyli tylko grip, a nie battery grip).
    Szkoda myślałem, że jest tak jak w 50-tce . To na zdjęciu to raczej mało wesoło wygląda.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michał Majchrzak Zobacz posta
    Do 5 jest albo pokazany już battery pack BP-5, albo grip, o ile mnie pamięć nie myli VG-10, ale on nie ma możliwości włożenia źródła zasilania (czyli tylko grip, a nie battery grip).
    Zgadza się - grip jest oznaczony symbolem VG-10 a batttery pack BP-5.
    packa nosi się przypiętego do paska od spodni albo czegoś innego (np. plecaka), nie jest to za wygodne rozwiązanie, no ale dzięki temu że są 4 baterie R-20 to można kilkaset rolek filmów z flashem wypstrykać

bodziewicz
    Guest

Domyślnie

Jeżeli chodzi o przedstawione powyżej "dodatki" to odpadaja. Faktycznie 6 baterii R20 to lekka przesada, tak cenowo jak i pod względem wagi. Poza tym straszna niewygoda. Nie słyszałem wprawdzie o akumulatorze 2CR5. Muszę się rozejrzeć. Jednak mało widzę propozycji co do sprzętu mechanicznego. Myślę głównie o Canonach lub Nikonach. Nie wiem czy mam rację, jakoś intuicyjnie wydaje mi się, że tylko te są/były najlepsze. Może jeszcze ktoś się wypowie w tej kwestii. Pewnie wiele osób używa sprzętu mechanicznego. Pozdr

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bodziewicz Zobacz posta
    Jednak mało widzę propozycji co do sprzętu mechanicznego. Myślę głównie o Canonach lub Nikonach. Nie wiem czy mam rację, jakoś intuicyjnie wydaje mi się, że tylko te są/były najlepsze. Może jeszcze ktoś się wypowie w tej kwestii. Pewnie wiele osób używa sprzętu mechanicznego. Pozdr
    Jeśli chodzi o mechaniczne puszki Canona, to najbardziej polecałbym:
    F-1n - sprzęt profi, typu - można nim gwoździe wbijać;
    AE-1P - mały, zgrabny, tani, wg mnie świetna ergonomia;
    T-60 - w miarę nowy, niedrogi.

Optyka FD - znakomita (mam na myśli stałki, zoomów z mocowaniem FD nigdy nie używałem).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jednak mało widzę propozycji co do sprzętu mechanicznego. Myślę głównie o Canonach lub Nikonach. Nie wiem czy mam rację, jakoś intuicyjnie wydaje mi się, że tylko te są/były najlepsze. Może jeszcze ktoś się wypowie w tej kwestii. Pewnie wiele osób używa sprzętu mechanicznego. Pozdr
    http://www.mir.com.my/rb/photography...uiko/index.htm
    http://www.mir.com.my/rb/photography.../om1/index.htm
    http://www.mir.com.my/rb/photography.../om2/index.htm

Zanim nie wymacałem pierwszego Olympus'a, miałem takie samo zdanie jak Ty (tzn. Canon, Nikon rulez)
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 21-09-2007 o 22:14

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Swarzędz

Domyślnie

jeśli chodzi o te Nikony to dodałbym jeszcze model FM2 -super sprzęt pozdrawiam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jeżeli chodzi o przedstawione powyżej "dodatki" to odpadaja. Faktycznie 6 baterii R20 to lekka przesada, tak cenowo jak i pod względem wagi. Poza tym straszna niewygoda. Nie słyszałem wprawdzie o akumulatorze 2CR5. Muszę się rozejrzeć. Jednak mało widzę propozycji co do sprzętu mechanicznego. Myślę głównie o Canonach lub Nikonach. Nie wiem czy mam rację, jakoś intuicyjnie wydaje mi się, że tylko te są/były najlepsze. Może jeszcze ktoś się wypowie w tej kwestii. Pewnie wiele osób używa sprzętu mechanicznego. Pozdr
    Jeśli chodzi o sprzęty mechaniczne to w niczym im nie ustępują Pentaxy, Olki - OM, czy Minolty. Jedynie może być różnie z dostępnością osprzętu obiektywów etc.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Zanim nie wymacałem pierwszego Olympus'a, miałem takie samo zdanie jak Ty (tzn. Canon, Nikon rulez)
    Ja dalej marzę o OM-4Ti i jak mnie będzie w końcu na niego stać to go kupię

bodziewicz
    Guest

Domyślnie

Poszperam w necie, na Allegro, sprawdzę dostępność tychże aparatów. Zależy mi też na krótkich dość czasach naświetlania i na możliwości otwarcia migawki dowolnie długo (B lub T). Także krótka synchronizacja z błyskiem mile widziana. Pozdr.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Możesz tak z grubsza scharakteryzować tego OM-4Ti?
    Ostatnio edytowane przez bodziewicz ; 21-09-2007 o 23:13 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Szkoda myślałem, że jest tak jak w 50-tce . To na zdjęciu to raczej mało wesoło wygląda.
    Przypomina maskę P-gaz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów