Pokaż wyniki od 1 do 10 z 105

Wątek: 24-105 - 17-55 2.8 Is

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Dobra. Szkielko zostalo zakupione tak wiec kilka slow. Naprawde ciezko mi bylo wybrac ale jednak zadecydowalem. 24.105 zostalo nabyte. Kilka slow. 17-50/2.88 to piekne szklo ale przeanalizowalem wszystko co mozliwe bylo do przeanalizowania i postawilem na 24-105. Pierwszy test przeszlo w ten weeken gdzie pojechalismy sobie na urlopik. Jakosc/kontrast zdjec rewelacyjna. Kolory wrecz bajeczne (porownanie do kita i sigmy - gdzie moim zdaniem sigma 70-300 to swietne szklo) Roznica w kolorach jest bajeczna (nie az tak znacznie jak w sigmie). f4 nie jest az tak wcale zle (jakby bylo 2.8 to juz masakrystycznie super). IS dziala na 1/30 i na 1/15 spokojnie mozna pyknac statyczne zdjecie. W nocy na ISO 1600@f4@1/30 zdjecia super. Teraz jakis polar na 77 mm trzeba bedzie kupic. W weekend uzywalem tego szkielka i powiem tak uzywalem go w calym zakresie. Nie brakowalo mi "szerokiego" kata (moze 1 czy 2 i poradzilem sobie z tym "odchodzac dalej od obiektu). Jesli chodzi o Tele te tez mi nie brakowalo - 105 to jest moje "prawie" optimum (wiem ze prawie robi roznice) max na moje potrzeby ot 135mm no i potem to Tele . Praca tego szkielka - miodzio: cichy - szybki.
    Praca pod swiatlo: tutaj nie jest az tak super (aczkolwiek jak dla mnie - OK). Nawet z zalozona oslona (w zestawie razem pokrowcem) pod slonce widac odblaski. Trzebasie przyzwyczaic i nauczyc - niektorym ot moze przeszkadzac innym nie - poza tym odblyski nie sa "wstretnie brzydkie". Tak wiec jestem w 100% zadowolony ze swojego wyboru. Teraz jeszcze 2 szkielka sobie dokuipie - 10-22 oraz 70-200 (albo 4.is albo 2.8 non-IS - ta sama cena). Nie nastapi to szybko. Narazie ciesze sie niesamowicie - szkolo rewelacyjne.
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 22-10-2007 o 11:18

Uprawnienia umieszczania postów