Czy 40d wyciągnie coś więcej z Extreme IV niż z Extreme III? Z jednej strony nie ma obsługi UDMA, a z drugiej widziałem kiedyś jakiś test, w którym już 30D minimalnie więcej wyciągał z IV. Co kupiliście do swoich 40tek?
Czy 40d wyciągnie coś więcej z Extreme IV niż z Extreme III? Z jednej strony nie ma obsługi UDMA, a z drugiej widziałem kiedyś jakiś test, w którym już 30D minimalnie więcej wyciągał z IV. Co kupiliście do swoich 40tek?
sandisk 4GB Extreme IV
kingston 1024 MB
ale trzeba dokupić IV tylko niewiem jaką ale pewnie 4GB
ja bym radził więcej po 2GB,
mniejsze ryzyko utraty zdjęć, gdy jedna padnie.
Pkt 8 regulaminu forum
zmiana karty, jak jesteś przygotowany trwa ułamek sekundy... bez przesady, ja np. nigdy nie robie do końca, jak nic się nie dzieje i zostanie 10/20 zdjęć, to olewam i wkładam czystą...
Pkt 8 regulaminu forum
Ja fotografuję ptaki, często tylko spod siatki maskującej, zmiana karty czasem wiąże się z niepotrzebnym ruchem, ptak na którego czekalem kilka godzin zwiewa ;-)
Nie mam 40D ale ostatnio kupiłem 4GB III, kierowałem się tym, że nie zauważę różnicy w sczytywaniu zdjęć z bufora na kartę i z karty na wyświetlacz. Po drugie ile takich zdarzy Ci się sytuacji że naciśniesz spust i zapchasz cały bufor (np. 16RAW)?
A tak na wesoło to zapytaj Canika on Ci doradzi![]()