Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 64

Wątek: obiektywy z B&H Canon USA, Canon Imported

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Jest jeszcze gorzej
    Jak kupisz w tym sklepie osobiście to do cen z netu doliczą ci 8% taxu lokalnego - dlatego najlepiej kupić wysyłkowo przez kogoś z innego stanu i dopiero przywieźć
    Czyli jeśli B&H Photo jest w NY City, to jeśli zamówienie będzie z Florydy to wyjdzie najtaniej (bez podatku i taniej niz kupić osobiście w NY).

Jeszcze pytania ad Waszych doświadczeń:
    Jakie będe orientacyjne koszty przesyłki z B&H na Florydę?
    Jaki czas realizacji po zamówieniu internetowym/telefonicznym (osoba jedzie na 3 tygodnie na Florydę i chce wiedziec ile ma czasu na załatwienie sprawy)

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Czyli jeśli B&H Photo jest w NY City, to jeśli zamówienie będzie z Florydy to wyjdzie najtaniej (bez podatku i taniej niz kupić osobiście w NY).
    Ogólnie rzecz biorąc tak, z tym że dojdą koszty przesyłki.

Jakie będe orientacyjne koszty przesyłki z B&H na Florydę?
    Może sprawdź sobie na ich stronie ? Jak powrzucasz wszystko do koszyka to jest opcja policzenia kosztów przesyłki po wpisaniu zip code'u

Jaki czas realizacji po zamówieniu internetowym/telefonicznym (osoba jedzie na 3 tygodnie na Florydę i chce wiedziec ile ma czasu na załatwienie sprawy)
    Generalnie to wysyłają od razu po zamówieniu (wiesz o tym że nie wysyłają do hoteli) z tym że jeżeli płaci się po raz pierwszy polską kartę, to chwilę trwa weryfikacja (trzeba wysłać skany itp).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Domyślnie

Ja ostatnio zamawiałam na adres w Kaliforni - przesyłka szła 7 dni (najtańsza opcja ;-))

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Generalnie to wysyłają od razu po zamówieniu (wiesz o tym że nie wysyłają do hoteli) z tym że jeżeli płaci się po raz pierwszy polską kartę, to chwilę trwa weryfikacja (trzeba wysłać skany itp).
    Nie do końca nie wysyłają do hoteli, ale są takie obwarowania, że to jest prawie niemożliwe. Ja niestety miałem tą "przyjemnośc", że kiedy był ktoś w USA kto by mi przywiózł 70-200 to akurat właśnie zmienili zasady wysyłek do hoteli :-( Niestety do maila się nie dokopie od nich ale to szło jakoś tak, że:
    - trzeba od razu podac dane osoby odbierającej towar, numer pokoju w hotelu oraz jak długo tam będzie przebywac oraz numer rezerwacji jeżeli ta osoba jeszcze tam nie mieszka
    - osoba ta musi przebywac w swoim pokoju między tam jakimiś wyznaczonymi godzinami w dniach w których może paczka dojśc i musi ją odebrac osobiście

i coś jeszcze ale nie mogę sobie przypomniec teraz. Więc na dobrą sprawę oznacza to wyczekiwanie na paczkę przez jakieś 3dni(zależy jaka wysyłka) przez chyba 6h dziennie a powiedzmy sobie szczerze ile jest takich ludzi? :-P Gdyby nie to, to już ponad pół roku bym się cieszył 70-200... trudno jest znaleźc samarytanina który przywiezie sprzęt(w moim przypadku oczywiście :-( )
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Domyślnie

U mnie nie będzie problemy z hotelem - nie ma takiej potrzeby. Rodzinka znajomej mieszka na Florydzie, a znajoma jedzie do nich na 3 tygodnie i ma złożyć zamówienie (prywatny adres na Florydzie).
    Warunek taki, że jak mam wszystko przygotowac co i jak (co, gdzie kupić, jakie warunki, itd).
    Dlatego na ten moment mam im do przekazania:
    - dan in konkretny link do obiektywu na B&H (wcześniej zamierzali mi to kupić w czasie wizyty w NY, ale teraz wiem, że wyjdzie to drożej, choć szybciej...)
    - B&H jest w NY, więc trzeba zamówić internetowo na adres na Florydzie (aby nie płacic podatku stanowego)
    - zakupiony obiektyw przewozić w bagażu podręcznym bez oryginalnych pudeł, instrukcji, paragonów, itd
    - w razie czego ma odpowiadać, że jest to jej sprzęt (mam nadzieję że nie doczepia sie że brak jest body...)
    - abawia się czy przesyłka dojdzie na Florydę za te 3 tygodnie (wg mnie tak, ale jak bedzie większe opóźnienie, to klapa - nie wiem, czy Amerykancom zdażają się takie wpadki kurierskie)
    - nie znam jeszcze kosztów takiej przesyłki
    - co więcej???

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

- w razie czego ma odpowiadać, że jest to jej sprzęt (mam nadzieję że nie doczepia sie że brak jest body...)
    Jeżeli nie wraca LOT'em bezpośrednio do Polski z US to nikogo to nie będzie interesowało...

- abawia się czy przesyłka dojdzie na Florydę za te 3 tygodnie (wg mnie tak, ale jak bedzie większe opóźnienie, to klapa - nie wiem, czy Amerykancom zdażają się takie wpadki kurierskie)
    Jeżeli tylko B&H wyśle odpowiednio wcześnie (bo tak jak pisałem - chwilę trwa weryfikacja kart itp) to spokojnie dojdzie. U mnie zawsze ground UPS dochodził w 3-4 dni do OH...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Właśnie z pytaniem o sprzęt bywa różnie. 2 znajomych przeszło bez żadnych pytań(w tym jeden z moją lampą ;-) ) 1 był przepytywany i to nawet szczegółowo - musiał się tłumaczyc, że jest fotografem i pracował tam, to jest jego sprzęt itd. Nawet włączyc mu kazali - się do niego dowalili po prostu, a wiem, że na pewno nie wracał LOTem. W razie czego może powiedziec, że aparat jej nie wiem wpadł do oceanu z innym obiektywem i odpłynął :-P
    Ale raczej chyba nie powinni miec wątów. Możliwe, że do kumpla mieli bo on wywoził puchę z gripem + 17-40 + 70-200. W każdym razie najbezpieczniejsze to przewozic bez papierów i mówic w razie co, że to Twoje prywatne najlepiej jeszcze przywiezione ze sobą z Polski ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Właśnie z pytaniem o sprzęt bywa różnie. 2 znajomych przeszło bez żadnych pytań(w tym jeden z moją lampą ;-) ) 1 był przepytywany i to nawet szczegółowo - musiał się tłumaczyc, że jest fotografem i pracował tam, to jest jego sprzęt itd. Nawet włączyc mu kazali - się do niego dowalili po prostu, a wiem, że na pewno nie wracał LOTem.
    To Ci bajki jakieś opowiadał bo tak naprawdę to nawet nie mają gdzie się o to wypytywać (chyba że na security checku ale to w innym celu). Latam do US z Polski kilka razy w roku i mam trochę doświadzenia w tym temacie - naprawdę...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna Awatar ser
    Miasto
    Tokio, Japonia

Exclamation Sprawdzaja

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    To Ci bajki jakieś opowiadał bo tak naprawdę to nawet nie mają gdzie się o to wypytywać (chyba że na security checku ale to w innym celu). Latam do US z Polski kilka razy w roku i mam trochę doświadzenia w tym temacie - naprawdę...
    Bajki, nie bajki, mnie przepytywali jak wracalem ze Szwajcarii.
    Dwa lata temu, na cle. Na starym lotnisku (Chopina, podobno juz otwarli nowe), zaraz przed wyjsciem, byl pokoik (bez drzwi), w drzwiach stala jakas kobieta i widocznie ja albo moja zona Japonka sie nie spodobalismy (pewnie wygladalismy na przemytnikow aparatow fotograficznych )

Ciekawe czy szukali czegos specjalnego, czy po prostu chcieli sie przyczepic, a rozmowa wygladala mniej wiecej tak:
    (po otwarciu walizki)
    - Co jest w tej torbie?
    - Czekolada.
    - A w tej?
    - Czekolada
    - A tutaj?
    - Rzeczy do prania.
    - A co ma pan w tej torbie (fotograficznej)?
    - Aparat fotograficzny.
    - Prosze wyjac. Gdzie Pan go kupil?
    - W Polsce
    - Naprawde?
    - Tak
    - No dobrze, dziekuje.
    Na szczescie aparat wygladal na uzywany. Jakby wygladal jak nowy to musialbym udowadniac ze nie jestem wielbladem (tzn. ze go naprawde kupilem).

Czyli z autopsji wiem, ze sprawdzaja (sprawdzali?).

Z powazaniem
    Ser

40D + 350D+grip + EF 16-35 F2.8L + EF 24-105 F4L IS USM + EF 70-200 F4L IS USM + EF 75-300 F4-5.6 III USM + 580EX + Buffalo DirectStation Pocket + 3xLens Protector Marumi + PLC Marumi

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Panicznie odnawiam wątek : mam transport z usa (mama koleżanki jedzie na konferencję do USA, 16-24 maja).
    Będzie mieszkać w hotelu w San Diego.
    Mam chętkę na C70-200 2.8, koleżanka bierze jakieś body + kit za 2k zł (mam jej wybrać).
    Mama przywoziła już raz jeden aparat, wie o co chodzi na odprawie.

Proszę o pomoc w ustaleniu całego przebiegu kupna sprzętu.
    (sama koleżanka wyjeżdża za 2 dni na wycieczkę w Polsce i kontakt będzie utrudniony, dlatego chcę to ustalić możliwie jak najszybciej)

Kombinowałem sam że :
    I. ODBIÓR PACZKI
    1)można znaleźć w hotelu jakiegoś emeryta, co siedzi tam 24/7 i może zawsze odebrać paczkę i podać jego dane jako dane odbiorcy
    2)można się zapytać w recepcji kto pracuje całkowicie w terminach dostarczeń paczek i czy chce odebrać paczkę za drobną opłatą
    3)można wysłać jakiś "lepszy" rodzaj paczki, która dochodzi w wybrany dzień w jakimś małym przedziale czasowym
    4)można powiedzieć recepcji, że jak przyjdzie kurier do pokoju nr xxx, to ten ma szybko zadzwonić na nr komórkowy mamy, a ta przyjedzie odebrać paczkę (kurier może poczekać?)

II. ZAPŁATA
    1) przy odbiorze (recepcjonista, emeryt, osobiście, osobiście)
    2) przelewem (czy czym innym)

Proszę o szybką odpowiedź kompetentnej osoby (goomis pisał coś o zmianach zasad wysyłki przez sklepy, w tym B&H)
    Z góry dziękuję i pozdrawiam : Leśny :P

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów