Prosilabym o szybka porade-mam do wyboru ww aparaty-na co sie zdecydowac?
Prosilabym o szybka porade-mam do wyboru ww aparaty-na co sie zdecydowac?
Ja polecam EOS 300V, a to dla tego że w 300V na matówce są punkty (takie kwadraciki z kropeczkami, z diodami) na które ustawia aparat ostrość i szybko to się rzuca w oczy gdzie aparat złapał ostrość. W EOS300 informacja ta wyświetlana jest poniżej oglądanego obrazu przez wizjer a to oznacza, że można to łatwo przeoczyć. Dodatkowym plusem jest też to że EOS300V ma wyświetlacz pokazujący parametry ekspozycji na tylnej ściance co pomocne jest gdy aparat stoi na statywie a aparat poniesiony jest na wysokość głowy, no i jest podświetlany :-)
V-ka ma metalowy bagnet
a 300 ( chyba ? ) plastikowy tak jak KIT.
ale nie jestem pewny
bagnet metalowy + lepsza ergonomia = 300V
Chociaż.... przy obecnych cenach można pokusić sie o nowego 300V.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Na allegro samo nowe! body coś ok 300zł
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Witam, przepraszam jezeli taki temat wystapil ale nie jestem oswojony z tematyka i troche sie gubie w tym forumCyfrowa małpka kodaka przestala mi starczac i chcialbym zaczac powazniej sie w to bawic stad pomysl kupienia niskobudzetowo analoga.
Mam nastepujace pytanie- co lepiej kupic - Canona EOS300 czy EOS300V. Z tego co czytalem to oba maja inny "system obiektywow"(wybaczcie) jeden EF drugi FD. Jednym z najwazniejszych(jesli nie najwazniejszym) kryterium jest dostepnosc i cena obiektywow. Bardzo prosilbym o podanie przykladowych szkiel pasujacych do nich(najlepiej uniwersalne, podstawowe)
Pozdrawiam
To nieprawda!!! Gdzie to wyczytałeś?? Obydwa mają gwint EF i maja te same obiektywy. 300V jest nowszy i może lepszy ale tego nie wiem. Nie ma jednego podstawowego szkła zależy co chcesz robić. Jak sie określisz to ci spróbujemy pomóc.Z tego co czytałem to oba maja inny "system obiektywów"(wybaczcie) jeden EF drugi FD.