Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Stałka do 350D ???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karson Zobacz posta
    A jeśli miałbym wybrać pomiędzy 50mm, 1.4f a 28mm 1.8f ? ktory z tych obiektywów daje lepsze efekty? powiedzmy ze cena nie gra roli, chodzi mi o jakość. Czytałem na forum wiele tematów o 28mm i 50mm jednak nigdzie nie porównywano obu. Pracuje w Domu Kultury dlatego czesto fotografuje w ciemnych pomieszczeniach, często niezbyt przestrzennych, czasami koncerty itp. Interesuje mnie wasza opinia...przypuścmy, że mozecie pozwolic sobie na jeden z nich, ktory wybieracie?

Co w końcu kupiłeś ? Jakie masz odczucia z zakupionego szkła ? Jak ono sprawdza się w niezbyt przestrzennych i ciemnych pomieszczeniach Domu Kultury ?
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie

gdybym jeszcze raz miał aparat z cropem (miałem 350d) to bym kupił canona 35/1.4 jako standard, jeżeli ktoś lubi standard i ma pieniążki, miałem też sigmę 30/1.4 i jest to bardzo dobre szkło, jeżeli trafi w punkt. Dla mnie jednak odpowiedniki 50mm na cropie były za wąskie, więc polecam Ci inne szkło, które sprawdziłem mianowicie canon ef 20/2.8. W rezultacie otrzymasz bardzo przyzwoite szkło, ostre i szybkie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thedoc Zobacz posta
    gdybym jeszcze raz miał aparat z cropem (miałem 350d) to bym kupił canona 35/1.4 jako standard, jeżeli ktoś lubi standard i ma pieniążki, miałem też sigmę 30/1.4 i jest to bardzo dobre szkło, jeżeli trafi w punkt. Dla mnie jednak odpowiedniki 50mm na cropie były za wąskie, więc polecam Ci inne szkło, które sprawdziłem mianowicie canon ef 20/2.8. W rezultacie otrzymasz bardzo przyzwoite szkło, ostre i szybkie.
    Nie sądzisz, że dla Karsona w jego warunkach robienia zdjęć na cropie (niezbyt duże i słabo oświetlone pomieszczenia) byłby dobry Canon EF 28f/1,8 Podana przez Ciebie 35-tka ma lepsze światło (1,4) tylko czy nie będzie mu za wąsko jakie jest Twoje zdanie w tej kwestii
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów