Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Mocowanie Szkieł Nikon DX na body Canon - Adapter

Domyślnie Mocowanie Szkieł Nikon DX na body Canon - Adapter

Witam
    Czy ktoś z forumowiczów miał możliwość montowania szkieł Nikonowskich takich jak 18-200 dx , tamron 28-75 , sigma 10-20 , lub 50mm 1,8 na canonowskim body (20d) ? Jeśli tak to z jakiego adapteru korzystał i jak te szkła się sprawowowały ?
    Znalazłem coś takiego w sieci i zastanawiam się jak to działa , czy wogule działa i czy jest sens sie w to bawić .
    http://www.infoto.pl/product_info.ph...roducts_id=726

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

działa ale oczywiście bez automatyki ... to jest raczej do nikkorów manuali
    chyba ze te o kórych piszesz mają ręcznie nastawianą przesłonę.

Domyślnie

a AF dziala ?

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez weaponX Zobacz posta
    a AF dziala ?
    Czytałeś tekst na stronie, do której link podesłałeś? - "Ostrość oraz przysłonę ustawia się manualnie na obiektywie"
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Witam
    Czy ktoś z forumowiczów miał możliwość montowania szkieł Nikonowskich takich jak 18-200 dx ,tamron 28-75 , sigma 10-20 , lub 50mm 1,8 na canonowskim body (20d) ? Jeśli tak to z jakiego adapteru korzystał i jak te szkła się sprawowowały ?
    mocowalem Tamrona 28-75/2.8 w 10D/30D i dziala bez problemu. mialem wersje tego "nikonowskiego" szkla z dupka EOS, wiec cala automatyka dziala
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mocowalem Tamrona 28-75/2.8 w 10D/30D i dziala bez problemu. mialem wersje tego "nikonowskiego" szkla z dupka EOS, wiec cala automatyka dziala
    Przecież to jest niemożliwe, w Tamronie AF ustawiany jest śrubokrętem z body, którego Canon nie ma.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar Klosiu
    Miasto
    Tarnów/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Przecież to jest niemożliwe, w Tamronie AF ustawiany jest śrubokrętem z body, którego Canon nie ma.
    he he

przeczytaj raz jeszcze post akustyka a zwlaszcza " "
    5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Witam
    Czy ktoś z forumowiczów miał możliwość montowania szkieł Nikonowskich takich jak 18-200 dx , tamron 28-75 , sigma 10-20 , lub 50mm 1,8 na canonowskim body (20d) ? Jeśli tak to z jakiego adapteru korzystał i jak te szkła się sprawowowały ?
    Znalazłem coś takiego w sieci i zastanawiam się jak to działa , czy wogule działa i czy jest sens sie w to bawić .
    http://www.infoto.pl/product_info.ph...roducts_id=726
    Ta Sigma to chyba też średnio nikonowskie szkło .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    co Ty mi tu Cichy, nomen omen, wkrecasz 8)
    moj "nikonowski" Tamron, majacy normalna, jak na obiektyw do EOS-a przystalo canonowska dupke, ma wlasny wbudowany silnik. owszem, gowniany bo wolny i glosny, ale faktu jego istnienia sie nie da zaprzeczyc
    www albo tez flickr

Domyślnie

drogi akustyku i kolekcjonerze zarówno tamron i sigma to nikonowskie szkła z tego prostego powodu że mam je na bagnecie nikona . Interesowała mnie w tym wątku raczej wiedza użytkowaników adapterów dzięki którym moje "nikonowskie szkła" będą współpracowały z canonowskim body . Rozumiemy się już ? Chyba jaśniej się nie da .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów