Ogólnie szkło jest szybkie - ale wolniejsze od 70-200 np. Głębia jaką daje jest niesamowita na FF. Na cropie czegoś jednak brakuje...
Jedyne zastrzeżenie do tej pory - dziwny bokeh zaobserwowałem na koronie drzew (przykład 6 dobrze obrazuje o co mi chodzi) kółka są takie dosyć ostre, promieniście rozciągają się jakby od centru w kierunku rogów coraz mocniej im bliżej krawędzi i wyłazi strasznie CA! MMM to też już opisywał i to chyba był jeden z głównych powodów dla których on się tego szkła pozbył. Wg. mnie również wygląda to nie najlepiej(ja bym to określił, że wygląda na taki "zabrudzony?" nie wiem brakuje mi na to określenia :-P ) no ale to jedyny minus jaki do tej pory zauważyłem i da się z tym żyć :-D
Parę fotek ślubnych (gdyż ze względu na studia na "normalne" zdjęcia czasu na razie brak...)
Portrety:
1. 2. 3.
W ruchu:
4.
Bokehowo:
5. 6.
Wszystko praktycznie prosto z puchy bo nie mam czasu. WB nie zmieniany bo siedzę na lapku - więc ufam AWB w 5D :-D Wszystkie to 5D. Muszę kupić teraz FF - dla tego szkła warto!! Szkło wyrabia dobrze na 5D w servo. Praca pod światło jest dobra - no może oprócz CA i tego "dziwnego bokehu"