Pokaż wyniki od 1 do 10 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jeżeli nie masz problemu z "zoomem w nogach" i robisz głownie portrety to ja bym zmienił, a w zasadzie to tak już zrobiłem :-). Kita/Zooma nie przypinam praktycznie w ogóle do ogniskowych krótszych niż 70mm (a w zasadzie 112 dla cropa) - głównie 35-ka i 50-ka są w użyciu.

Tak naprawdę to jest mi wszystko jedno czy moja 35L jest ostra od 1.4 (a chyba jest) bo nie ma to dla mnie znaczenia jak sobie pooglądam niektóre foty wykonane przy pomocy z tego obiektywu to po prostu są ładne i nie bawię się w 30-krotne powiększanie i podglądanie pojedynczych pikseli.

Co do rozrzutu jakościowego to nie potrafię odpowiedzieć bo mam tylko 1 sztukę. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że obiektyw z 5D lub 1Ds Mk2 ustawia ostrość lepiej niż z 450D i fotki ładniejsze (być może ze względu na pełną klatkę,inną GO,etc) ale różnica niezbyt duża choć zauważalna.

Z 5D nawet bez gripa jest ok, 450-ka niestety bez gripa trochę słabo albo ja mam za duże dłonie. 1Ds - no problem ale to już sprzęt bardziej dla "pakerów"

Przyklad: ISO 1600 1/30 s 1,4 puszka 450D

Ostatnio edytowane przez KrisSz ; 01-10-2008 o 11:59
    Pozdrawiam

KrisSz

Canon 450 D + Kit + C35L 1.4 + C 50 1.4 + C 70-200 L4 IS + 430 EX + Helios 44 58/2 + inne bambetle

Uprawnienia umieszczania postów