Pokaż wyniki od 1 do 10 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rodzina mnie poprosiła w weekend o pomoc w obfotografowaniu chrzcin i pozniejszej imprezy rodzinnej.
    Wziąłem 5D z 35L i 85L.
    W kościele bylo potwornie ciemno. Ustawiłem ISO na 1250 i robiłem wszystko bez lampy tylko na 35L przy przesłonie ok 2.2 do 2.8 przy czasach ok 1/30-1/100.
    Wyszło rewelacyjnie, choć jak przypuszczałem trzeba było RAWy potem rozjaśniać o ok +0.3 do +0.5EV. Ten typ tak ma.

Potem w domu dodałem 85L przy tym samym ISO, ale było jasniej i czasy ok 1/100.

Jestem zachwycony efektem i tymi objektywami. Żadna lampa nie była potrzebna. Konieczne jednak było robienie w RAW i gimnastyka z balansem bieli, zwykle kontrast -1 do -2 i czesto portretowe barwy do dodania "zycia" twarzom.

35L przy przesłoanach powyzej 2.0 jest żyletą a GO jest wtedy w sam raz i trochę wybacza

Poniżej 2.0 to tylko zabawa jak masz czas i możliwość precyzyjnego ostrzenia. Świetny obiektyw
    EOS 5D i elki

Bywalec Awatar mssk
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekP Zobacz posta
    ...
    35L przy przesłoanach powyzej 2.0 jest żyletą a GO jest wtedy w sam raz i trochę wybacza
    ...
    czyli nie tylko ja mam takie zdanie, że od 2.0 jest ostry. ale to dobrze, bo może mój egzemplarz je zupełnie OK, a ja się tylko czepiam.
    85 1.2L mnie rozbestwił, i oczekiwałem tak samo dobrej jakości przy pełnej (prawie pełnej) dziurze.
    Regulamin pkt 8.

Uprawnienia umieszczania postów