Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

panowie! winieta jest bardzo prosto usuwalna w CameraRaw - polecam dwa suwaczki, w szóstej zakładce: pierwszy przesuwamy w lewo a drugi w prawo i po krzyku,
    w zakresie różycy EV spowodowanej winieta 35L nie ma znacznej utraty jakości, osobiście stosuje tą zakładkę( Lens Vinetting), do powiększenia tego efektu szczególnie w portretach
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    panowie! winieta jest bardzo prosto usuwalna w CameraRaw - polecam dwa suwaczki, w szóstej zakładce: pierwszy przesuwamy w lewo a drugi w prawo i po krzyku,
    w zakresie różycy EV spowodowanej winieta 35L nie ma znacznej utraty jakości, osobiście stosuje tą zakładkę( Lens Vinetting), do powiększenia tego efektu szczególnie w portretach
    pozdrawiam
    Dla jpg tez jest w filtrach....

Ja w zasadzie min kupilem dla tej winiety to szklo ...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

To już jest przegięcie - łączyć okropny AF 5D z okropną winietą 35L - otrzymujemy wspaniałego "gniota" I to za tyle kasy ...
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dopiero kupiłem 35L i już żałuję. I dzięki wam drodzy koledzy żeście się tak zachwycali czymś co nie jest więcej warte od zwyczajnego kita na 300D... doszukujecie się klimatu i piękna w tych bylegniotach. W dekielku se dziurkę zrobię i lepsze strzele...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hofi66 Zobacz posta
    To już jest przegięcie - łączyć okropny AF 5D z okropną winietą 35L - otrzymujemy wspaniałego "gniota" I to za tyle kasy ...
    A ja mam jeszcze winietę na C 24-105/4/L, i mam winietę na C 135/2/L i miałem Własnie obejrzeć C 14/L ale chyba to bedzie nie do zniesienia.Tyle winiet nieeeeeeeee.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a ja mam winiete na wszystkich 6-ciu szklach i jeszcze w acr-ze dowalam i jeszcze mi mało i w psie dowalam i jeszcze mało ...:-D

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Tylko patrzeć jak będą ogłoszenia ....kupię obiektyw z dużą winietą , co ta 35/1.4 robi z ludzi ? ;-)

Domyślnie

No... jak to co... ja już mam oczy zaszłe w kącikach czymś ciemnym , no bo i po co inaczej...

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    pozdrawiam
    I o to mi właśnie chodziło. To jest odpowiedź na moje pytanie. Pytałem co robicie w przypadku tej dużej winiety, a nie kwestionowałem niewątpliwych zalet 5D, a przede wszystkim AF czy też jakości zdjęć. Niewątpliwie krótki test (kilkadziesiąt zdjęć) jaki wykonałem na FF nie stawia mnie w gronie ekspertów. Dziwię się więc skąd taka zjadliwość niektórych wypowiedzi.

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Panowie, nic nie mówię, ale brakuje na forum wątku o tytule np. "Twoja najpiękniejsza winieta" lub "Najlepsze zdjęcie z winietą". Tylko się zaraza nie "pozabijajcie" z tymi fotkami Zaraz pewnie będziemy wyzywać się na pojedynki ...
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 11-03-2008 o 10:58
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Strona 7 z 22 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów