Pokaż wyniki od 51 do 60 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    a jak 24-105 na FF daje piekna i zachwycajaca winiete to jedziecie, ze jest to koszmarna winieta, a jak 35L to jest cudowna
    Sprawdzałem również 24-105. W porównaniu do 35 1.4, to prawie nie ma winiety. Na pewno jest widoczna na 24 f4. Na 35mm f4 nie jest jak dla mnie dokuczliwa.

Co do poruszonego przez Ciebie tematu, to również się temu dziwię, że na 35 1.4 winieta jest cudowna. Jak dla mnie jest okropna. Przyzwyczaiłem się, że na 30D jej prawie nie ma, natomiast na 5D analogiczne zdjęcie wyglądało jak zrobione w tunelu. W centrum jasność a na brzegach rozmyty tunel. Jak na razie ostudziło, to mój zapał co do przejścia na FF, chociaż ceny obecnie są całkiem atrakcyjne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez MaciekP Zobacz posta
    ...bo ta winieta na 35L wiąże się z przesłoną 1.4 i rozmazaniem tla.
    To taka miła kombinacja cech sprawiająca, że zdjęcie ma klimat
    Na tym zdjęciu, winieta nie będzie tak przeszkadzać, gdyż rogi i tak są ciemne. Jeżeli będziemy je robić na jasnym tle, to już nie będzie tak ładnie. Dlatego też zadałem pytanie, czy kadrujecie w ten sposób, aby winieta nie była zbyt zauważalna.
    Ostatnio edytowane przez mark_solo ; 10-03-2008 o 17:12 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów