Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Używam 35/1.4 na 5d już prawie rok i tylko przyłączę się do grona zadowolonych użytkowników , nie wiele można już dodać , ponieważ prawie wszystko zostało powiedziane w tym wątku na temat licznych zalet tego szkiełka .
    Dla mnie jest najlepszym szerokokątnym obiektywem canona do zadań specjalnych :wink: w trudnych warunkach oświetleniowych ,gdzie inne szkła radzą sobie słabo lub przeciętnie .
    U mnie dlatego też jest najczęściej podpięte do body FF

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie Dylemat stałoogniskowy

Zasmakowałem jakości stałek.
    Chcę kupić teraz obok 135L standardowy obiektyw. 24-70L już nie jest tak wspaniały jakim był kiedyś
    Mam dylemat między 35/1.4L a 50/1.2L
    Dzięki uprzejmości kolegi mam teraz do testowania w domu 35L. Szkło jest bardzo przyzwoite i już w zasadzie bym je kupił ale...
    Co najgorsze - wcale nie jestem na 100% przekonany do tej ogniskowej. Dużo bardziej pasuje mi 50mm.
    Z oglądanych sampli z PBase mam mieszane uczucia. Po pierwsze jest ich jeszcze za mało. Po drugie przeważają tam zdjęcia dwóch użytkowników. Jeden z 5D a drugi z 1Ds MkII. Zdjęcia z 5D i 50/1.2L mnie zachwycają. Są ostre i plastyczne od pełnej dziury. Fotki z 1Ds MkII są wręcz fatalne. Nawet przymknięte wyglądają jak by były robione denkiem od alpagi. Teraz, czy 5D jest taki świetny z tym szkłem czy jest tak masakryczny rozrzut jakościowy wśród tego szkła. Najchętniej bym przetestował taką 50/1.2 przed zakupem ale gdzie znajdę sprzedawcę z tym szkłem (najlepiej z kilkoma sztukami do wyboru) który może je udostępnić do przestrzelania? Koszmar, co za kraj!
    Czy jest teraźniejszy, obecny lub były użytkownik tych szkieł i 5D, który mógłby mi doradzić w rozterce?

Pozdrawiam

Domyślnie

Proponuję zgłoś się do naszego forumowego kolegi (TOWERSIVY)
    jego ogłoszenie w dziale Sprzedam http://www.canon-board.info/showthread.php?t=25704
    Sprzedawca 1klasa, ceny bardzo dobre, na życzenie sprawdzi szkiełko przed wysyłką np. na 5D. Ma bogatą ofertę. Sam kilka rzeczy u niego kupiłem i jestem bardzo zadowolony.

Uzależniony

Domyślnie

No wlasnie ja sie dolacze i spytam sie: jak jest ze szklem 50/1.2? Czy plastyka jest taka sama jak przy 35/1.4? Zarowno na cropie jak i na 5d?
    Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 10-01-2008 o 20:15

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Jest moze i nawet lepiej.

Zdrowko

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

w Stanach 35 1.4L chodzi po 1100 baksów czyli niecałe 3k (grubo o ponad 1k taniej niz tu).

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Ameryki nie odkryles

35L jest idealne - ale na 5d. Z corpem jest bdb ale to jednak nie to, chce ktos nerke kupic?

Bywalec Awatar SAM
    Miasto
    Kamionek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    chce ktos nerke kupic?
    Nie igraj z losem.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    No wlasnie ja sie dolacze i spytam sie: jak jest ze szklem 50/1.2? Czy plastyka jest taka sama jak przy 35/1.4? Zarowno na cropie jak i na 5d?
    A czy to wazne? A jaka moze byc? ;-)
    Jesli lepiej czujesz sie z ogniskowa 35mm, to kupisz 35L a jesli bardziej odpowiada Ci 50mm, to 50L. Oba te szkla sa z gornej polki i porownywanie ich troche nie ma sensu, bo wybor nie zalezy od jakosci prezentowanego obrazu, tylko od tego jakiej ogniskowej szukamy

ps
    zarowno jedno jak i drugie szklo to swietne stalki a ich jakosc jest baaaardzo dobra i nie to powinno byc wyznacznikiem wyboru.

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dolar za 2.4, szkło w stanach 1100$, daje nam to ok 2700zł. ajk $ spadnie do 2zł to się nawet nie zastanwiam, tylko kupuje w USA

Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów