z innej beczki wyszła już 14 L II, czy ktoś słyszał o następcy 35 1.4 w wersji II?
z innej beczki wyszła już 14 L II, czy ktoś słyszał o następcy 35 1.4 w wersji II?
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Moze jeden z najleposzych ale jest tez "swietnym", jednym z lepszych pod wzgledem aberracji chromatycznej, ktora nie raz moze doprowadzic do zawalu. "L" nie zawsze gwarantuje idealne foty.
Ten, kto ma owe szklo, powinien wiedziec, o czym mowie. Refleksy, odbicia swiatla, duzy otwor wzgledny i zdziwko pewne.
Ale i tak moge ten obiektyw polecic, jako bardzo przydatny w trudnych warunkach.
::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::
Dla mnie 35-ka jest naj..A mam jeszcze 300f4 IS L. 135 2 L. 85/1,8. 50/1.8
wszystkie te obiektywy sa godne polecenia ale 35 1,4 L mnie podoba sie najbardziej.Gdybym mial ustawic je od najlepszego zaczynając wg.mojego subiektywnego odbioru to wyglądałoby to tak:35,300,135,85,50.:smile:
Popieram w 100%. Jeszcze troche a na grupie powstanie podforum 35L a potem plenery, konkursy dotyczce tego szklaFakt o aberacji na pelnej dziurze moge potwierdzic, ale coz to znaczy wobec pozostalych zalet. Dla mnie to cholernie dobry obiektyw i tak juz jest. Kto go nie ma, niech o nim rozmysla bo warto ... Milego wieczoru. Pozdrawiam.
Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...