Pokaż wyniki od 1 do 10 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

z innej beczki wyszła już 14 L II, czy ktoś słyszał o następcy 35 1.4 w wersji II?

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartinF Zobacz posta
    z innej beczki wyszła już 14 L II, czy ktoś słyszał o następcy 35 1.4 w wersji II?
    a po co jak na cyfrze crop i FF smiga bdb. poprawiaja szkla ktore nie przeszly weryfikacji zerojedynkowej...

edit:mnie pozostal jeszce tydzien czekania
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 10-10-2007 o 12:11
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    a po co jak na cyfrze crop i FF smiga bdb. poprawiaja szkla ktore nie przeszly weryfikacji zerojedynkowej...
    (....)
    Dokładnie. 35-tka to jedno z najlepszych szkieł Canonowych. Są dużo bardziej pilne szkła do poprawy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dokładnie. 35-tka to jedno z najlepszych szkieł Canonowych. Są dużo bardziej pilne szkła do poprawy.
    Moze jeden z najleposzych ale jest tez "swietnym", jednym z lepszych pod wzgledem aberracji chromatycznej, ktora nie raz moze doprowadzic do zawalu. "L" nie zawsze gwarantuje idealne foty.
    Ten, kto ma owe szklo, powinien wiedziec, o czym mowie. Refleksy, odbicia swiatla, duzy otwor wzgledny i zdziwko pewne.

Ale i tak moge ten obiektyw polecic, jako bardzo przydatny w trudnych warunkach.
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Dla mnie 35-ka jest naj..A mam jeszcze 300f4 IS L. 135 2 L. 85/1,8. 50/1.8
    wszystkie te obiektywy sa godne polecenia ale 35 1,4 L mnie podoba sie najbardziej. Gdybym mial ustawic je od najlepszego zaczynając wg.mojego subiektywnego odbioru to wyglądałoby to tak:35,300,135,85,50.:smile:

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Gdybym mial ustawic je od najlepszego zaczynając wg.mojego subiektywnego odbioru to wyglądałoby to tak:35,300,135,85,50.:smile:
    Popieram w 100%. Jeszcze troche a na grupie powstanie podforum 35L a potem plenery, konkursy dotyczce tego szkla Fakt o aberacji na pelnej dziurze moge potwierdzic, ale coz to znaczy wobec pozostalych zalet. Dla mnie to cholernie dobry obiektyw i tak juz jest. Kto go nie ma, niech o nim rozmysla bo warto ... Milego wieczoru. Pozdrawiam.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Uprawnienia umieszczania postów