Strona 2 z 22 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gzak Zobacz posta
    Oj, bez przesady. Przy ogniskowej 35mm, nawet przy f/1.4 GO nie jest aż taka mała. To już większy problem (jeśli w ogóle) jest z EF 85 1.8 @ f/1.8... (o 85L czy 50L nie wspominając)
    Dzisiaj wlasnie przesiadlem sie z 85USM na L i jest pewien problem z AF (chos w Lce jest precyzyjniejszy choc duuzo wolniejszy). Ja mam Sigme 30/1,4 i z GO nie jest tak trudno jak z 85L. Co do mojej opini o 35L to sigme zamieniam w pazdzierniku. przekonal mnie kolor i FFcompatibile.. Ostrosc z moja sigma porownywalna
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

robiąc dzisiaj kilka zdjęć krajobrazowych 35/1.4L dla kilku przesłon, zauważyłem spory spadek jakości przy przesłonie 6.3. Nie sądziłem ,że to się zacznie tak szybko i to na FF, gdzie chyba wpływ dyfrakcji na małej dziurze jest mniejszy.
    Jasno i dobitnie szkło mi pokazało, że żyleta kończy się na 5.6.
    Niestety wykasowałem już zdjęcie i nie moge pokazac próbek :-(

Jeżeli wieć nie chodzi o GO a tylko o maksymalną jakość (ostrość, kontrast itp) to dla tego obiektywu optimum to 2.8-5.6....choć naprawdę zabawa jest już od 1.4...
    EOS 5D i elki

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekP Zobacz posta
    robiąc dzisiaj kilka zdjęć krajobrazowych 35/1.4L dla kilku przesłon, zauważyłem spory spadek jakości przy przesłonie 6.3. Nie sądziłem ,że to się zacznie tak szybko i to na FF, gdzie chyba wpływ dyfrakcji na małej dziurze jest mniejszy.

Jeżeli wieć nie chodzi o GO a tylko o maksymalną jakość (ostrość, kontrast itp) to dla tego obiektywu optimum to 2.8-5.6....choć naprawdę zabawa jest już od 1.4...
    nie zauwazyłem u siebie spadku jakości,robiłem na f8 i było wszystko tak jak trzeba

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...hmmm...czss był ok 1/500 wiec raczej nie było poruszone.
    Porównywałem na 100%.
    To nie było mydło ale wyraźnie gorzej na 6.3 niż to samo na F 5.0...może to moja sztuka. Jutro powtórzę....
    EOS 5D i elki

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekP Zobacz posta
    Ameryki nie odkryłeś.
    http://www.photozone.de/8Reviews/len...5_14/index.htm
    Skoro maksimum ostrości zaczyna się tak wcześnie, to i wcześnie musi się skończyć.

BTW. Magiczne szkło :-D

Domyślnie

Koledzy onaniści sprzętowi osobiście uważam, że paramtery techniczne szkła są mało istotne w porównaniu do tego, co można tym szkłem dokonać, a czego bez niego by się nie udało... To szkło oddaje niesamowity klimat w kadrze, przepiękną plastyczność i klimaciarski bokeh... Jedyne konkurencyjne szkła i klimaty to takie, gdzie użyto szkieł Zaiss, Leica itp.. mocowanych do dalmierzy...które tutaj wydają się bezkonkurencyjne... Podkreślę jednak istotę tego, by to szkło mocować do fulfrejma, bo tam ono spełnia się nadzwyczaj właściwie... A za starym powiedzeniem kogoś mądrego "amatorzy martwią się o ostrość, pozostali o światło", zapraszam do odwiedzenia poniższych linków, gdzie wszystkie szerokie kadry zrobione z poziomu sceny (i tylko te zrobione bezpośrednio z niej - także backstage i same instrumenty) to własnie FF i 35 L 1,4 (wszystkie fotografie robione bez użycia lampy błyskowej)
    http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/dzien3/dzien3.html
    http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/dzien4/dzien4.html
    http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/dzien2/dzien2.html
    http://www.kadr.nazwa.pl/slideshows/dzien1/dzien1.html
    Wprawne oko rozróżni te robione 35tką, jak będą kłopoty, to podam numerki poszczególnych zdjęć...

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez obserwator ; 30-09-2007 o 02:34

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...przepraszam. TO był wpadka.:-/
    Postawilem aparat na statywie i zrobilem kadr dla 1.4, 2.8, 4, 5.6, 8 i 11 i dopiero przy 11 zaczyna sie LEKKIE pogorszenie, ale nadal jest lepiej niż dla 1.4.

Oglądałem centrum kadru.

Nie wiem dlaczego tak się stało.....super szklo!

MaciekP
    "MASTURBATOR" (brzmi groźniej niż ONANISTA) :-)
    EOS 5D i elki

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Od pewnego czasu zastanawiam się nad tym szkłem a Wasze uwagi są ciekawe. Swoją drogą chętnie bym wypróbował szkiełko.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    Od pewnego czasu zastanawiam się nad tym szkłem a Wasze uwagi są ciekawe. Swoją drogą chętnie bym wypróbował szkiełko.
    ja już przypinałem.. full wypas.. tylkio jakby było trochę tańsze..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac Zobacz posta
    mac jak bedziesz w Gdansku to daj znac-pożycze Tobie owe szkło na testy.

Strona 2 z 22 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów