Strona 22 z 22 PierwszyPierwszy ... 12202122
Pokaż wyniki od 211 do 215 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Panie hekselman, takie pytanie:
    Po co się tak denerwować? Czy ja napisałem, że to są jedyne zdjęcia jakie zrobiłem i że robiłem TYLKO 35L i TYLKO na 1.4? Przykłady wrzuciłem dla pokazania co MOŻNA zrobić a nie co zrobiłem i oddam parze młodej... Z tych pokazanych to 1,3,4,5 jeżeli tak bardzo Cię to interesuje a 3 z tego względu, że taki właśnie miałem zamysł bo młody był tak zestresowany, że odpalał jedną fajkę od drugiej i miało być trochę karykaturalnie właśnie Co do uchwycenia emocji to wiem o tym, że dłuższe szkła są lepsze - dlatego też często sięgam po 70-200 - co notabene było kilka razy wyśmiewane na tym forum ("70-200 na ślub?? Bezużyteczne kompletnie!! Chyba tylko jakiś osioł by go używał z tym przeznaczeniem" mniej więcej w takim znaczeniu już kilka razy czytałem takie wypowiedzi )
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A i jeszcze coś. tym razem wybiórczo cytowane
    Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    Ale na litośc Boską: jesli to ma służyć jako zachęta do kupna 35/1.4 do fotografi ślubnej - to jestem przeciw!
    Tematem są opinie o 35L a nie: kup 35L do fotografii ślubnej, żeby robić takie właśnie zdjęcia jak te A jak napisałem: ślubne dlatego, że niestety z powodu sesji nie mam czasu aby zrobić coś "normalnego"...
    Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    To naprawdę bardzo piękne ale i diabelnie trudne do okiełznania szkło!Wymaga i kreatywności i znakomitych umiejętności by nie być przykrywką dla własnych błędów.
    Może lepiej dobre dwa zoomy?
    Zgadzam się z tym w zupełności. I jak tez pisałem miałem też 30D z 28-70L którego też sporo używałem no i inne szkła. Po po prostu bawiłem się tą 35-tką - przyznaję się :-P, ale też nie zapomniałem od czego tam jestem
    Tego szkła trzeba umieć używać i robić to z głową. Ja się dopiero z nim oswajam i będę się starał nauczyć używać go dobrze

W każdym razie nie ma co się tak denerwować od razu na wszystkich i wszystko
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 16-06-2009 o 15:25 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Denerowować? O nieeee... ja się po prostu aż tak angażuję :-) To chyba kwestia temperamentu? Niemniej jednak - zaskoczyło mnie że w tak cywilizowany sposób wypowiadają się kontradwersarze. Naprawdę bardzo mi miło.
    No cóż - staram się nie pisać bo często aż za bardzo się angażuję - czasem zupełnie bez sensu. Ale chyba na tym polega pasja! U mnie - szkoda że nie twórcza :-(
    Jeszcze raz chcę podkreślić: chcoć moje wypowiedzi są nacechowane dużymi emocjami - wynikają nie z personalnych wycieczek a zaangażowania w temat :-)))
    Ps. znacznie bardziej podoba mi sie kolorystyka zdjęcia kol.Himiego w oryginale - ale ja przyzwyczaiłem się do ustawicznej walki z magentą, cyanem na odbitkach - stąd pewnie takie a nie inne preferencje.Starzy tak mają? ;-)

Zablokowany

Domyślnie

Kolorystyka to kwestia upodobań. Ingeruję presetami tam, gdzie moim zdaniem naturalna (jeśli o takiej mówić w ciemnym jak pierun kościele) kolorystyka szwankuje. Magnety na zdjęciu dużo, zgadzam się. Mnie się jednak efekt finalny spodobał. Klientom też. Oczywiście nie dostali z kościoła samych ,,magnet''. Tam, gdzie światło było przyjemniejsze zostało naturalnie. Masz rację w sprawie częstego i przesadnego używania maksymalnie otwartych szkieł. Ta możliwość kusi zwłaszcza w bardzo ciemnych wnętrzach. Nie cierpię flesza stąd często konieczność mocnych otwarć szkieł. Zgadzam się jednak, że taka sesja fot ma bardzo małych przysłonach może męczyć. Potrzebna jest równowaga. Tu Hekselman - pełna zgoda.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Racja Himi, bardzo fajnie ta fota przy wyjsciu z koscila wyglada w presecie. W kazdym razie jesli ktos np, klient, nie jest specjalnie wyczulony pod wzgledem zdjec moze stwierdzic ze takie zdjecie z magenta jest "zepsute". Na 1.4 fotci sie super ale trzba uwazac z plaszczyzna ostrosci niestety, czasami komus zostanie tylko nos ostry a reszta nie Mi sie pod tym wzglede podobala 50tka 1.4, ale......zbyt miekkie to szklo niestety, i aberacja zjada je na tym 1.4. 35tka pod tym wzgledem zachowuje sie jak typowa Lka stalka canona czyli elegancko
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Przecież autor pisał że użył presetu w LR
    A jest może podobny styl w PS-ie CS3?
    EOS 40D+Tamron 17-50mm F/2.8 Di II+C 85mm 1.8+Zamiennik OC-E3 Delta+Speedlite 430 EXII-2xSanyo eneloop 2000mAh-Powerex MH-C9000+Sandisk Compactflash 4 GB Extreme III+Velbon Sherpa 600R

Strona 22 z 22 PierwszyPierwszy ... 12202122

Uprawnienia umieszczania postów