Panie hekselman, takie pytanie:
Po co się tak denerwować? Czy ja napisałem, że to są jedyne zdjęcia jakie zrobiłem i że robiłem TYLKO 35L i TYLKO na 1.4? Przykłady wrzuciłem dla pokazania co MOŻNA zrobić a nie co zrobiłem i oddam parze młodej... Z tych pokazanych to 1,3,4,5 jeżeli tak bardzo Cię to interesujea 3 z tego względu, że taki właśnie miałem zamysł bo młody był tak zestresowany, że odpalał jedną fajkę od drugiej i miało być trochę karykaturalnie właśnie
Co do uchwycenia emocji to wiem o tym, że dłuższe szkła są lepsze - dlatego też często sięgam po 70-200 - co notabene było kilka razy wyśmiewane na tym forum ("70-200 na ślub?? Bezużyteczne kompletnie!! Chyba tylko jakiś osioł by go używał z tym przeznaczeniem" mniej więcej w takim znaczeniu już kilka razy czytałem takie wypowiedzi
)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A i jeszcze coś. tym razem wybiórczo cytowane
Tematem są opinie o 35L a nie: kup 35L do fotografii ślubnej, żeby robić takie właśnie zdjęcia jak teA jak napisałem: ślubne dlatego, że niestety z powodu sesji nie mam czasu aby zrobić coś "normalnego"...
Zgadzam się z tym w zupełności. I jak tez pisałem miałem też 30D z 28-70L którego też sporo używałem no i inne szkła. Po po prostu bawiłem się tą 35-tką - przyznaję się :-P, ale też nie zapomniałem od czego tam jestem![]()
Tego szkła trzeba umieć używać i robić to z głową. Ja się dopiero z nim oswajam i będę się starał nauczyć używać go dobrze
W każdym razie nie ma co się tak denerwować od razu na wszystkich i wszystko![]()