popieram kolegów-szkło 1 liga.
Jeżeli któs zastanawia sie nad 35/1.4 L to prosze uwiezyc na słowo ,że to szkło daje szerokie możliwości-złoto lux torpeda:smile:
popieram kolegów-szkło 1 liga.
Jeżeli któs zastanawia sie nad 35/1.4 L to prosze uwiezyc na słowo ,że to szkło daje szerokie możliwości-złoto lux torpeda:smile:
Testowałem sobie ten obiektyw przez tydzień, ma świetną ogniskową, piękne kolory, bardzo dobry kontrast i niesamowicie bajkową plastykę. Jest szybkie i dość celne. Tylko jedno mnie raziło... brak bardzo dobrej ostrości na dużych dziurach, jeżeli mam być szczery to tutaj było takie sobie. Mam nadzieję, że jak już będę kupował to trafię lepszy egzemplarz. No aberracje też są, to fakt.
Ten obiektyw sprawia, że inaczej robimy zdjęcia i inaczej patrzymy na świat. Patrzymy przez pryzmat 35 mm i nie mamy ochoty tego zmieniać. Jest tylko jeden warunek... to musi być pełna klatka.
FOTOINKWIZYTOR
...i nie mamy ochoty przestawać patrzeć przez wizjer...![]()
Pkt 8 regulaminu forum
Używam 35/1.4 na 5d już prawie rok i tylko przyłączę się do grona zadowolonych użytkowników , nie wiele można już dodać , ponieważ prawie wszystko zostało powiedziane w tym wątku na temat licznych zalet tego szkiełka .
Dla mnie jest najlepszym szerokokątnym obiektywem canona do zadań specjalnych :wink: w trudnych warunkach oświetleniowych ,gdzie inne szkła radzą sobie słabo lub przeciętnie .
U mnie dlatego też jest najczęściej podpięte do body FF![]()
Zasmakowałem jakości stałek.
Chcę kupić teraz obok 135L standardowy obiektyw. 24-70L już nie jest tak wspaniały jakim był kiedyś![]()
Mam dylemat między 35/1.4L a 50/1.2L
Dzięki uprzejmości kolegi mam teraz do testowania w domu 35L. Szkło jest bardzo przyzwoite i już w zasadzie bym je kupił ale...
Co najgorsze - wcale nie jestem na 100% przekonany do tej ogniskowej. Dużo bardziej pasuje mi 50mm.
Z oglądanych sampli z PBase mam mieszane uczucia. Po pierwsze jest ich jeszcze za mało. Po drugie przeważają tam zdjęcia dwóch użytkowników. Jeden z 5D a drugi z 1Ds MkII. Zdjęcia z 5D i 50/1.2L mnie zachwycają. Są ostre i plastyczne od pełnej dziury. Fotki z 1Ds MkII są wręcz fatalne. Nawet przymknięte wyglądają jak by były robione denkiem od alpagi. Teraz, czy 5D jest taki świetny z tym szkłem czy jest tak masakryczny rozrzut jakościowy wśród tego szkła. Najchętniej bym przetestował taką 50/1.2 przed zakupem ale gdzie znajdę sprzedawcę z tym szkłem (najlepiej z kilkoma sztukami do wyboru) który może je udostępnić do przestrzelania? Koszmar, co za kraj!
Czy jest teraźniejszy, obecny lub były użytkownik tych szkieł i 5D, który mógłby mi doradzić w rozterce?
Pozdrawiam
masz więcej: http://www.pixel-peeper.com/lenses/?lens=21
pozdrawiam Krzysiek
Proponuję zgłoś się do naszego forumowego kolegi (TOWERSIVY)
jego ogłoszenie w dziale Sprzedam http://www.canon-board.info/showthread.php?t=25704
Sprzedawca 1klasa, ceny bardzo dobre, na życzenie sprawdzi szkiełko przed wysyłką np. na 5D. Ma bogatą ofertę. Sam kilka rzeczy u niego kupiłem i jestem bardzo zadowolony.
No wlasnie ja sie dolacze i spytam sie: jak jest ze szklem 50/1.2? Czy plastyka jest taka sama jak przy 35/1.4? Zarowno na cropie jak i na 5d?
Ostatnio edytowane przez ArturBonoVox ; 10-01-2008 o 20:15
Jest moze i nawet lepiej.
Zdrowko