Strona 4 z 22 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 215

Wątek: canon 35 1.4 L opinie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Dla mnie 35-ka jest naj..A mam jeszcze 300f4 IS L. 135 2 L. 85/1,8. 50/1.8
    wszystkie te obiektywy sa godne polecenia ale 35 1,4 L mnie podoba sie najbardziej. Gdybym mial ustawic je od najlepszego zaczynając wg.mojego subiektywnego odbioru to wyglądałoby to tak:35,300,135,85,50.:smile:

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Gdybym mial ustawic je od najlepszego zaczynając wg.mojego subiektywnego odbioru to wyglądałoby to tak:35,300,135,85,50.:smile:
    Popieram w 100%. Jeszcze troche a na grupie powstanie podforum 35L a potem plenery, konkursy dotyczce tego szkla Fakt o aberacji na pelnej dziurze moge potwierdzic, ale coz to znaczy wobec pozostalych zalet. Dla mnie to cholernie dobry obiektyw i tak juz jest. Kto go nie ma, niech o nim rozmysla bo warto ... Milego wieczoru. Pozdrawiam.
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Bywalec Awatar Nevermind

Domyślnie

Ciekawi mnie tylko, że na photozone.de takich rewelacyjnych not nie ma, i raczej spora przepaść w ostrości między centrum a brzegami. Podobało mi się to szkiełko , a po przejrzeniu paru wykresów mniej mi się podoba. Jak to jest ?

Pozdrawiam !
    Nevermind

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nevermind Zobacz posta
    Ciekawi mnie tylko, że na photozone.de takich rewelacyjnych not nie ma, i raczej spora przepaść w ostrości między centrum a brzegami. Podobało mi się to szkiełko , a po przejrzeniu paru wykresów mniej mi się podoba. Jak to jest ?

Pozdrawiam !
    Nevermind
    Podobnie jak z sigma 30 - ktora wg mnie jest swietna...
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nevermind Zobacz posta
    ...a po przejrzeniu paru wykresów mniej mi się podoba. Jak to jest ?
    Tak to jest, ze moze przestalbys wykresy ogladac a zaczal zdjecia

Wg wykresow Canona wszystkie eLki sa swietne (jesli rozumiesz aluzje to masz juz odpowiedz).

A prawda jest taka, ze na takich forach jak to, wiecej jest wiedzy/opinii zwyklych uzytkownikow niz wykresow - i to wyznacza pewna srednia. Jesli jednak jak w przypadku 35L opinie (pratycznie 99%) wszystkich sa na "super" to warto z tego wyciagac wnioski wieksze niz z wykresow 8)

ps
    ja tak zrobilem i jestem bardzo zadowolony (choc na 20D mialem z nim pewne problemy)
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 11-12-2007 o 21:25

Domyślnie

zgadzam się z opinią Pikczera, że wykresiki, tabelki, porównania nie zawsze oddają prawdziwą wartość sprzętu.
    Mam 35 i to est najlepsze szkło canona jakie kiedykolwiek posiadałem, a mam tego trochę :-)
    Canon 5D, 17-40 4L, 70-200 2,8L, 85 1,8

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

popieram kolegów-szkło 1 liga.
    Jeżeli któs zastanawia sie nad 35/1.4 L to prosze uwiezyc na słowo ,że to szkło daje szerokie możliwości-złoto lux torpeda:smile:

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Testowałem sobie ten obiektyw przez tydzień, ma świetną ogniskową, piękne kolory, bardzo dobry kontrast i niesamowicie bajkową plastykę. Jest szybkie i dość celne. Tylko jedno mnie raziło... brak bardzo dobrej ostrości na dużych dziurach, jeżeli mam być szczery to tutaj było takie sobie. Mam nadzieję, że jak już będę kupował to trafię lepszy egzemplarz. No aberracje też są, to fakt.
    Ten obiektyw sprawia, że inaczej robimy zdjęcia i inaczej patrzymy na świat. Patrzymy przez pryzmat 35 mm i nie mamy ochoty tego zmieniać. Jest tylko jeden warunek... to musi być pełna klatka.
    FOTOINKWIZYTOR

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Testowałem sobie ten obiektyw przez tydzień, ma świetną ogniskową, piękne kolory, bardzo dobry kontrast i niesamowicie bajkową plastykę ...
    Ta owa plastyka powoduje, że nie ma się ochoty zdejmować tego szkła z body:grin:
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Domyślnie

...i nie mamy ochoty przestawać patrzeć przez wizjer...
    Pkt 8 regulaminu forum

Strona 4 z 22 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów