no to niedokladnie slyszales.
w cyfrze - tak, jest nierewelacyjna bez przymkniecia.
w analogu - mozna nia papier kroic. czy jak to tam wypisuja o swoich sloikach sprzedawcy optyki "sdielano b CCCP" na allegro
to jest chyba jakis nowy wniosek na CB, bo ja dotychczas kojarze niemal wylacznie kolektywne orgazmy na temat jakosci tego szkla.
no chyba, ze chodzi o placze trabanciarzy, ktorzy swoje nietrafione oszczednosci na korpusie tlumacza niedoskonalosciami optyki. to tak...
Tak
Raczej nie.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
a jeszcze cos godnego polecenia? I co w ogole myslicie o tym tamronie 28-200?
szukam jednak czegos troche tanszego. (No chyba ze znajde jakas megapromocje na tamte![]()
To może faktycznie niedokładnie słyszałem![]()
No przyznam się że młode i niedoświadczone ze mnie pacholę i nie potrafię odróżnić ziarna ("kolektywnych orgazmów") od plew ("trabanciarzy")Po prostu wielokrotnie się natknąłem na opinie, że to szkło jest nierówne (zdarzają się rewelacyjne, ale też i mydlane egzemplarze), więc chyba lepiej sprawdzić przed zakupem.
Toras ma taką i jest zadowolony. Kolor, kontrast i ostrość są najzupełniej zadowalające.
Głównym problemem związanym z tym szkłem jest niekompatybilność starszych egzemplarzy z nowymi lustrzankami, ale analogowego 300 to nie dotyczy.
No niestety FF/BF w niektórych egzemplarzach tego szkła mitem nie jest. Inna sprawa że ten auofocus to nawet w tych dobrych jest taki, no.... tamronowy że tak powiem![]()
Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 19-09-2007 o 11:46 Powód: Automerged Doublepost