Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: rozpaczliwie: POMOCY about fotojoker!!!

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie rozpaczliwie: POMOCY about fotojoker!!!

sluchajcie - nietypowa sprawa - kupilem C30D w fotojokerze - po przyjezdzie do domu stwierdzilem ze upierd....na jest matowka (zaskoczenie i wqrf...) - w te pedy do fotojokera po wymiane sprzetu (co wedlug prawidel logiki i praw konsumenckich - czytalem - sie nalezy) i tu niespodzianka... - fotojoker stwierdzil, ze mam im wyslac aparat, oni go podsylaja na zytnia i tam serwis stwierdza czy matowke upierdzielil ciekawski pracownik fotojokera czy tez ja... Jesli nie ja - to owszem wymienia... przy czym dla mnie jest to wrozenie z fusow.... dzwonilem na zytnia i tam panienka sie szczerze usmiala na to co mowie - i potwierdzila - nierealnym jest stwierdzenie KTO zabrudzil matowke... - jestem pelen czarnych mysli ze w najlepszym wypadku matowka zostanie wyczyszczona (owszem - to fotojoker mi zapewni) niemniej - nie po to kupuje w sklepie a nie na allegro - by sie cieszyc przez DLUUUUGI czas bezstresowa praca sprzetu...

aha - uprzedzam kasliwe uwagi - wydawalo mi sie ze sprawdzalem dobrze sprzet w sklepie, niemniej zawsze cos moze umknac uwadze...

- pytanie dla was debesciaki - na co sie nastawiac, jak ewentualnie walczyc z fotojokerem badz ogolnie... what now?

za konstruktywna pomoc szczere podziekowal...
    pozdrawiam
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jak już zdecydujesz się wysłać na Żytnią do przeczyszczenia matówki to niech Ci sprawdzą migawkę. Może oprócz zabrudzenia matówki "ktoś" sobie też popstrykał wcześniej tym aparatem.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gokyu Zobacz posta
    sluchajcie - nietypowa sprawa - kupilem C30D w fotojokerze - po przyjezdzie do domu stwierdzilem ze upierd....na jest matowka ...
    nie po to kupuje w sklepie a nie na allegro - by sie cieszyc przez DLUUUUGI czas bezstresowa praca sprzetu...
    zapomnij o bezstresowym użytkowaniu 30D.
    i tak masz szczęście, że Ci nie pęknął...
    http://canon-board.info/showthread.php?t=25356
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    zapomnij o bezstresowym użytkowaniu 30D.
    i tak masz szczęście, że Ci nie pęknął...
    http://canon-board.info/showthread.php?t=25356
    wiem wiem sympatyczny kolego, czytalem twego posta... chyle czola w smutku z Toba ... niemniej (o co Cie nie podejrzewam) ja nie gram aparatem w hokeja i nie podstawiam go pod auto jak wymieniam kolo... - chodzilo mi wlasnie o wytrzymalosc migawki i mozliwosci (stosunek mozliwosci do ceny)... foce rekreacyjnie oraz sluby - niezbyt intensywnie, acz raczej by cieszyc sie niedrogim uzytkowaniem "niemalpkowego" sprzetu... i co? i **** blada... ech...
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

Wy mnie nawet nie straszcie tą zawodnością 30-stki bo będę miał stres brać moją nową "zabawkę" do ręki.A co do Fotojokera, to też miałem zamiar u nich kupować i odbierać osobiście, ale jeśli dostawę kurierem mają gratis to myśle że lepiej kupowac siedząc w domu (ma się większe prawa konsumenckie, np. zwrot towaru do 10 dni bez podania przyczyny)
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 19-09-2007 o 10:29
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

... po przyjezdzie do domu stwierdzilem ze upierd....na jest matowka ...
    Jak ta matówka jest brudna? Są paluchy czy kurz? Kurz to nie jest duży problem bo to się dość łatwo czyści. Usunięcie odcisków palców może być wręcz niemożliwe a na pewno jest paskudnie trudne. Na pocieszenie to matówka zdjęć nie robi i właściwie w niczym nie przeszkadza - poza "wrażeniami estetycznymi" i wqu&$#@*(* z powodów wiadomych.

Poproś serwis na Żytniej o odczytanie licznika - może sprzedali Ci używkę albo aparacik "powystawowy". Jak go wyciągali z kartonika w sklepie to widziałeś to? Był orginalnie zapakowany?

Masz pecha - ciekawe co na to ludziki w sklepie - pewnie udają zaskoczenie i nic nie wiedzą

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Jak ta matówka jest brudna? Są paluchy czy kurz? Kurz to nie jest duży problem bo to się dość łatwo czyści. Usunięcie odcisków palców może być wręcz niemożliwe a na pewno jest paskudnie trudne. Na pocieszenie to matówka zdjęć nie robi i właściwie w niczym nie przeszkadza - poza "wrażeniami estetycznymi" i wqu&$#@*(* z powodów wiadomych.

Poproś serwis na Żytniej o odczytanie licznika - może sprzedali Ci używkę albo aparacik "powystawowy". Jak go wyciągali z kartonika w sklepie to widziałeś to? Był orginalnie zapakowany?

Masz pecha - ciekawe co na to ludziki w sklepie - pewnie udają zaskoczenie i nic nie wiedzą

kolego moge powiedziec "mea culpa" dlaczego? otoz pan w sklepie po przyjsciu z zaplecza stwierdzil, ze ostatni model zostal mu na "wystawce" - ale zarzekal sie na wszelkie swietosci ze to jest "funkiel nowka nie smigany"... - qrfa a ze ufny jestem - po raz kolejny czuje ze jestem przez los dymany bez mydla"... wzialem ow "niesmigana nowke" i teraz mam... - niemniej tak jak mowie - sprzedawca na honor prizzich przysiegal ze aparat dopiero wczoraj wystawil na wystawe, jak zszedl mu ze sklepu ten "przedostatni"... no i wlasnie, czy aby atakowac fotojokera ze zeplacilem za nowke a dostalem "smigielko"? - pewnie zytnia stwierdzi pareset zdjec nastrzelanych....

aha - matowka wyglada tak: dwa paprochy i jedna mala smuga...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

w sumie dziwna sprawa.

jak kupowalem swoja puszke w Fotojoke'u to bez problemu sobie ja przez 15 minut pomacalem i posprawdzalem (specjalnie pojechalem poza godzinami szczytu), upewniajac sie, ze wszystko dziala. mila pani (Wroclaw-Oszolom, taka czarnulka) nie miala najmniejszych obiekcji, jeszcze sobie dowcipy strzelala, ze w 3 minuty przepakowalem uzbrojony aparat w swoj plecak

jak po tygodniu wpadlem do sklepu z pytaniem, gdzie moze byc plyta z softem (nie wiem jak to zrobili, ale nie mialem w pudelku), ta sama pani przejrzala przy mnie pudelka innych 30-tek i nie znalazlszy takze w nich plyt instalacyjnych (byly tylko do cashbacku ) stwierdzila, ze "tak nie moze byc, bo to nie jest aparat za 500zl". obiecala zalatwic kopie plyty z softem na za dwa dni (az wroci kolega, ktory ma nagrywarke w domu, bo w firmie takiej nie ma) albo zalatwic z Canona oryginal. jako ze zgodzilem sie bez wiekszych ceregieli na kopie, to po tych dwoch dniach przyjechalem a pan dal mi plyty... oryginalne. zero problemow, pomowien o oszustwo, tylko bardzo sympatyczna i pomocna obsluga. byc moze oni sami sknocili cos (albo zapomnieli/nie wiedzieli, ze CD z jakiegos powodu przyszly osobno), ale w kazdym momencie probowali pomoc, nie zwalac wine na klienta

wiec chyba to zalezy od samego sklepu. i tez od podejscia kupujacego. a poza tym, od jego "stanu emocjonalnego" w chwili zakupu i sprawdzenia sprzetu w stopniu chociaz minimalnym syfu na matowce nie da sie zauwazyc przy zakupie. no sorry, ale nie wyobrazam sobie kupowania lustrzanki i nie zrobienia zdjecia testowego, do czego czlowiek odruchowo przyklada oko do celownika. no nie da sie...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 19-09-2007 o 10:44
    www albo tez flickr

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w sumie dziwna sprawa.

syfu na matowce nie da sie zauwazyc przy zakupie. no sorry, ale nie wyobrazam sobie kupowania lustrzanki i nie zrobienia zdjecia testowego, do czego czlowiek odruchowo przyklada oko do celownika. no nie da sie...
    kolego... owszem - sprawdzalem aparat (najlepiej wydawac by sie moglo jak umialem) i fote strzelilem - 1 na wizjerze, bo bez karty pamieci, zreszta niewazne)... i do owego(ych) strzalow przykladalem oko do wizjera - niemniej bialych scian pozbawionych jakichs wiszacych po*******ek jak na lekarstwo... a strzel zdjecie w pelen detali obiekt i poszukaj syfu na matowce - jesli ci sie uda - szczere wyrazy podziwu...

pozdrawiam

ps. swoj feler zlokalizowalem jak strzelilem fote w niebo po przyjezdzie do domu... jesli juz mam byc "detaliczny"...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

aha - matowka wyglada tak: dwa paprochy i jedna mala smuga...
    Wiem że to nowy sprzęt i zasadniczo nie powinno czegoś takiego być.....ale podczas użytkowania z pewnością naleci Ci tego znacznie więcej.....ja mam od dobrych 2 miesięcy spłaszczonego zwierzaczka pod matówką i nie wpływa to negatywnie na moją pracę......choć przebieg warto sprawdzić może faktycznie "pobawili" się nim trochę :smile:

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów