Nie wiem jeszcze jak interpretuje to sklep, ale gwarant na dodatkowy (trzeci) rok pisze w warunkach gwarancji tak:
(...)
Par 3 pkt 1
Przedmiotem ubezpieczenia są koszty usunięcia awarii w urządzeniu objętym ochroną ubezpieczeniową.
Par 3 pkt 2
Ochroną ubezpieczeniową objęte są szkody powstałe w wyniku awarii elementów i zespołów urządzenia (...) zaistniałe w czasie jego normalnej eksploatacji.
Par 3 pkt 3
Ochroną ubezpieczeniową objęte są wszystkie mechaniczne i elektryczne elementy oraz zespoły urządzenia wchodzące w skład oryginalnego wyposażenia fabrycznego lub częsci zamienne zatwierdzone przez producenta (czyli możemy sobie wymienić matówkę i nie tracimy gwarancji) z wyjątkiem:
1) części, które wymagają okresowej wymiany, takich jak rury i przewody giętkie, lampy, żarówki, bazpieczniki, taśmy uszczelniające i uszczelki itp.
2) (...) powłok lakierniczych, zamków drzwiowych, zawiasów, szyb itd...
Par 3 pkt 4
Paski napędowe są objęte ubezpieczeniem (...)
Par pkt 5
Ochrona ubezpieczeniowa nie obejmuje awarii:
1) spowodowanych umyślnie lub wskutek rażącego niedbalstwa
2) w urządzeniach używanych do prób i testów
3) w urządzeniach użytkowanych w celach zarobkowych
8) wynikających z normalnego zużycia lub zaniedbania w trakcie eksploatacji urządzenia.
Rozumiem, że np. w trzecim roku pada mi migawka. Wysyłam body na Żytnią, płacę za jej wymianę, rachunek za naprawę wraz z ekspertyzą wysyłam do gwaranta i czekam na zwrot wydatków poniesionych na naprawę. W instrukcji nic nie ma o tym, że migawka ma jakąś żywotność... Użytkuję normalnie, i w pewnym momemncie widzę, że urządzenie nie działa. Myślicie, że mogą być problemy z tą gwarancją?