Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: EF-S a obiektywy DX

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

OK wiele argumentow mnie przekonuje. Chyba rzeczywiscie segmentujac wyraznie swoje produkty na 'crop' i FF dal mozliwosc wyboru lepsza niz jedynie sluszna opcja DX. Nie wiem tylko czy mozna wciaz uzywac argumentu, ze obiektywy z mocowaniem EF-S sa tansze dzieki przeprowadzonej modyfikacji. Zacytuje kolege McKane a potem Kolekcjonera:

Cytat Zamieszczone przez McKane
    ...10-22 ? Po cholere skoro za mniejsza kase mozna miec 17-40L...
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Głównie zrobili to po to żeby taniej produkować obiektywy do luster z cropem. Kit jest tego najlepszym przykładem. Żaden z producentów nie ma w swojej ofercie tak taniego podstawowego zoom-a. Myślę że jeżeli gdziekolwiek zadziałał marketing to właśnie w tym miejscu - żeby mieć najtańszą crop-ową optykę.
    No wlasnie no wiec jak jest? Mialo byc taniej niz szkla FF a nie jest (poza przewspanialym 18-55). No chyba, ze jest taniej ale tylko w produkcji ... na polce jakos tego nie widac.

Edit: Czy ktos z was wie czy lustro w korpusie DX jest mniejsze niz w dowolnym korpusie pelnoklatkowym Nikona? Jesli nie jest, to pewnie tez i pentapryzmat nie jest. A jesli tak to puszki Canona powinny byc wyraznie tansze od puszek Nikona, a zdaje sie ze nie sa. Albo moze i sa ... ale wlasnie w produkcji, co sie nie przeklada na cene sklepowa. Czyli jednak ksiegowy gora! No chyba ze jednak korpusy DX maja wszystko pomniejszone.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 18-09-2007 o 07:03
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Uprawnienia umieszczania postów