wszystkie te zdjęcia trącą sztucznością. Postarał bym się przede wszystkim zmienić pomysł na takie fotografie. Sporo mankamentów technicznych, ale nie zaczynał bym od zmiany tego.
najbardziej, mnie osobiscie, rzucilo sie w pierwszym zdjeciu dziwne oświetlenie twarzy i ramion
Dziękuje za odpowiedzi!
Zgadzam się, żle to wygląda... (na swoje malutkie usprawiedliwieniemam to że warunki były paskudne.)
Ciekawe spostrzeżenie, tak ich nie odbierałem. Postaram się zwrócić na to uwagę następnym razem.
Jakich? Byłem pewnien że coś wypatrzycie i mam nadzieję że je wskażecie.
ma racje Kubaman , podzielam opinie
strasznie plastikowo(sorry za okreslenie ) wyszly
czyli z tego wynika ze trzeba nast raz zwrocic uwage na swiatlo, kadr moze takze obrobke.
jwPostarał bym się przede wszystkim zmienić pomysł na takie fotografie.IMHO sprobuj wlozyc wiecej emocji w te zdjeciaSporo mankamentów technicznych, ale nie zaczynał bym od zmiany tego.
pozwol modelce/modelowi na wiecej luzu
powino byc lepiej![]()
![]()
![]()
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
Wracam z trzema nowymi propozycjami. Sprzęt jak w pierwszym poście.
Co o nich myślicie? W następny piątek bede miał okazje powtórzyć zdjęcia w tej lokalizacji i tych samych warunkach. Co poprawić?
Liczę na Wasze opinie! Pozdrawiam!
4.Zabawo-eksperyment (jak zwykle jeden u mnie być musi)
5.
6.
Zdięcia krzywe i spalone ponadto nieciekawe ;/
Krzywe?
Aż chciało mi sie dokładnie sprawdzić... 6. jest proste
pozostałe dwa lekko przechylone rzeczywiscie.
Przepalone?
np. 4. mialo takie być :P
Chciałeś opinii więc się wypowiadam :P
Celowo nie celowo mi się to nie podoba
Nigdy nie dogodzisz każdemu, ale zdjęcia nieciekawe dla większości odbiorców pozostaną nieciekawe
Zdjęcia krzywe świadczą o nie profesjonalnym podejściu
Zdjęcia spalone są spalone i tyle :P
edit:
i jeszcze jedno
6 może i jest proste od strony technicznej ale sprawia wrażenie krzywego
Wniosek:
Na zdjęcia trzeba patrzeć jak na sztukę artystyczną a nie matematyczny wzór
Ostatnio edytowane przez Shoggothh ; 06-12-2007 o 00:13
może przepalenie i krzywizna ma byc sztuką artystyczną odbiegającą od łanych ostrych kolorowych kadrów, które wszyscy robią zgodnie z teorią książkową ?