Strona 32 z 36 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ja w tzw życiu codziennym w ogóle jakiejś przewagi obrazowania tych korpusów nie widzę. W praktyce dla mnie jest to pomijalne.

Co do LV rzecz bardzo przydatna ale bez AF "kompakt mode" to nie jest w pełni użyteczne - praktycznie tylko na statyw do krajobrazu tyle, że tu znów kłania się ten g.....y wyświetlacz.
    40D IMHO ma lepszy uchwyt minimalnie większy i lepiej wyprofilowany. Ma też dużo wygodniejsze i bardziej intuicyjne menu (biorąc pod uwagę ilość opcji). Także tryby C są bardzo miłym dodatkiem.
    W kwestii AF-a to jest spora różnica do 30D ale po kontakcie z 7D i 1mkIII można bez większego błędu uznać, że tam AF-a po prostu nie ma 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar rycerz
    Miasto
    W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ale po kontakcie z 7D i 1mkIII można bez większego błędu uznać, że tam AF-a po prostu nie ma 8).
    to mnie pocieszyłeś...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie, to 30'ka w porównaniu do 40'ki jest strasznie..... plastikowa. Tak mi się przypomniał 400D z dotyku, jak toto wziąłem do łapy. Przyciski z tyłu lepiej rozłożone, no i chyba tych wielkich różnic na tyle.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Moze tak troszkę zejdę z tematu... a jak się ma AF 30D do 5Dmk2? czy jest jakaś różnica? A jeśli jest to czy jest w jakis sposób odczówalna?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    to mnie pocieszyłeś...
    Staram się :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    bialystok

Domyślnie

W kwestii AF-a to jest spora różnica do 30D ale po kontakcie z 7D i 1mkIII można bez większego błędu uznać, że tam AF-a po prostu nie ma 8).
    bardzo kontrowersyjne stwierdzenie...:-D

ja aż tak ostro bym się nie wypowiadał, po prostu af jest sporo gorszy.

co do "plastikowatości" 30d które ktoś podniósł podniósł, to muszę jednak zareagować stanowczo-to niepoważne stwierdzenie.
    jakość wykonania 30d jest momentami wyższa niż 50d , a obsługa lepsza , ze względu na przyciski z boku , a nie na dole LCD.

ogólnie jest to bardzo dobry aparacik. długo się zastanawiałem, zanim zostawiłem sobie 50d do kolekcji z 1d.....
    canon/yashica/nikon/minolta - i co z tego jak zdjęć nie umiem robić?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    bardzo kontrowersyjne stwierdzenie...:-D
    Oczywiście - zapomniałem tylko dopisać - "gietrzy mode on" .

Cytat Zamieszczone przez krisv740 Zobacz posta
    co do "plastikowatości" 30d które ktoś podniósł podniósł, to muszę jednak zareagować stanowczo-to niepoważne stwierdzenie.
    Też się zgadzam - to bzdura .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Też się zgadzam - to bzdura .
    Nie wiem czy taka bzdura - oglądałem sobie oba symultanicznie, no i coś takiego wyszło. Zresztą nawet na jakiś konstrukcyjnych zdjęciach widać, że 30D nie jest cała z magnezu. Nie mówię, że jest jakaś totalnie dziadowa, niemniej jednak sprawia wrażenie nieco bardziej plastikowej, niż 40D. Może przez wagę, może przez to że sam uchwyt jest faktycznie z plastiku.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Nie wiem czy taka bzdura - oglądałem sobie oba symultanicznie, no i coś takiego wyszło. Zresztą nawet na jakiś konstrukcyjnych zdjęciach widać, że 30D nie jest cała z magnezu. Nie mówię, że jest jakaś totalnie dziadowa, niemniej jednak sprawia wrażenie nieco bardziej plastikowej, niż 40D. Może przez wagę, może przez to że sam uchwyt jest faktycznie z plastiku.
    30D ma plastikowy uchwyt - to fakt - w obydwu aparatach jest pokryty gumą (nie wiem jak wyczuć ten plastik), jeżeli chodzi o wagę to trzydziestka ma 706g a czterdziestka 740g. Różnica 34g! W pełni szacunku do Twoich osobistych doznań, ja jednak podzielam zdanie Kolekcjonera i krisv740.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Nie wiem czy taka bzdura - oglądałem sobie oba symultanicznie, no i coś takiego wyszło.
    Cóż ja ich używam na co dzień (niemal - bo nie co dzień na szczęście muszę pstrykać) i mam cokolwiek inne obserwacje 8).
    Kapitan Wagner

Strona 32 z 36 PierwszyPierwszy ... 223031323334 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów