Pokaż wyniki od 1 do 10 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez canfan Zobacz posta
    Wiesz, MMM, masz niesamowity talent do przekrecania faktow pod swoja teze. Szum luminacji nie pozostaje bez zmian, jest tylko slabiej likwidowany niz chrominacji. Ogolny wyglad obrazu znacznie sie polepsza. Dynamika jest wieksza niz w 30D, ogolnie 30D to szajs przy 40D Juz mnie nie denerwuje ta rozmowa ale nudzi, bo zaczyna sie tluczenie od poczatku. Przeczytaj cala lekture jeszcze raz.
    Jaką lekturę? To co pisałeś odnosi się ogólnie do CMOSa, a ja czytam dpreview gdzie konkretnie opisują działanie odszumiania w 40D.
    A new feature introduced on the EOS 40D is optional 'High ISO Noise Reduction' which can be enabled via C.Fn II-1. As you can see from the graph below this appears to apply stronger chroma noise reduction while maintaining luminance detail (it made almost no difference to luminance noise).
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez canfan Zobacz posta
    Dynamika jest wieksza niz w 30D, ogolnie 30D to szajs przy 40D
    Może i szajs, ja bym tylko to chciał w końcu zobaczyć, bo nigdzie w testach jakość obrazu 40D nie wyszła lepiej niż 30D. Dynamika (wg dpreview) jest lepsza, ale w cieniach a nie w światłach.
    Moje testy mimo najszczerszych chęci również nie pokazały wyższości obrazu 40D nad 30D. Jak będziesz miał zdjęcia do porównania to wrzuć i wtedy pogadamy, na razie mam dosyć.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 27-12-2007 o 23:07

Uprawnienia umieszczania postów