Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
Witam

mam dylemat jak w temacie, ale chyba trochę innego typu. Od jakiegoś czasu robie w firmie w której pracuje zdjęcia mebli. Ostatnio szefowie doszli do wniosku, że nie ma sensu wysyłać mebli do drogich fotostudio, lepiej zrobić to na miejscu (taniej i szybciej). Pojawiła sie przede mną perspektywa dodatkowego zarobku. Firma wyłożyła kasę na oświetlenie, przygotowuję właśnie swoją ofertę. Jest tylko jeden mankament - mam 300D, którego 6MPX nie daje 300 DPI na pełnym A4, a taki jest wymóg zdjęć. Muszę więc zmienić body.

Ideałem byłoby 40D (głównie ze względu na 10MPX). Znajomy (także z CF) jest jednak zdania, że między 8MPX a 10MPX (czyli 30D a 40D) nie będzie aż takiej różnicy w rozdzielczości i 30D na moje potrzeby wystarczy.

Czy zatem 30D z jego 8MPX wystarczy ??
Spokojnie wystarczy ja często robiłem z 30D 30x45 i są żyleta - dodatkowe 2mega niewiele zmieniają . Ale wiem że działasz również w fotografi przyrodniczej - tam 40D bedzie o wiele lepsze ( w stosunku do 300D to juz wogóle kosmos ) więc może warto doskrobac ten tysiak więcej i mieć sprzet do pracy i do hobby.