Strona 8 z 36 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 356

Wątek: Canon 30d czy 40d

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Ja dodam do tego Auto ISo ktore nie dziala na Manualu co w sumie od razu przestaje byc funkcjonalne. I druga sprawa to mimo szczerych checi i zapewnien nie udalo mi sie znalezc tej niby dyskretnej migawki. Czy ustawie na 1 czy na sposob 2 to nie zauwazam roznicy - chyba ze mi slon na ucho nadepnal.
    Auto iso jest trochę do **** - powinno się w CFach ustawiać dolny i górny zakres a nie ta atrapa która jest.. Tryb cichy 1 i 2 działa tylko w LiveView - pierwszy jest cichszy od normalnego, a drugi działa tak, że naciskasz spust i robi się zdjęcie ale lustro zamyka się dopiero jak puścisz spust

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Pamietam te dlugasna debate 5d vs 40D. Mam co prawda juz oba (akurat 40D kupiony dla ojca ale nie powiem zebym nie korzystal z dobrodziejstwa 1.6) ale bardzo bym zalowal gdybym sprzedal 5D zeby sobie 40D kupic jak to kilka osob zrobilo. To co tak reklamowane okazalo sie chyba troche przerostem formy nad trescia. Nadal uwazam ze mimo wszystko the winner is 5D....chyba ze cala dyskusja 5d vs 40D ktora znudzilo mi sie juz czytac sprowadzila sie do stwierdzenia ze 5D jest gorszy ...bo nie mam na niego kasy.
    Albo robię takie zdjęcia gdzie AF czy szybkość lub crop są najważniejsze (sport, przyroda)

Cytat Zamieszczone przez Paulx Zobacz posta
    co to wygrales w lotto koles? ostatnio smigales 350d chyba i byles w 7 niebie,a teraz taki wybredny jestes.....
    Napisałeś na forum chociaż jeden post bez trollowania tylko z jakimiś konkretami? Nie wiem dlaczego ale nie kojarze cię z jakomkolwiek opiną inną niż zaczepka osobista ani z (nawet błędną) poradą czy nawet z galerią użytkowników.. tylko ciągle jakieś bezsensowne ataki na innych..
    Może i Jablam wygrał w lotto? nie wolno mu czy co? stać go to sobie kupił puszki i o niej pisze, i nic nam do tego skąd na nią ma.. skoro używa to i ma o niej opinię którą wyraża.. do końca życia ma śmigać z 350D bo taką miał puszkę na początku? Ja tez mam 350D i 40D i co? mam biegać z 350D który uważam za całkiem przyzwoity i byłem w 7mym niebie że go mam? a nowszy sprzęt postawić na półce bo komuś będzie przeszkadzać? Weź się chłopie puknij w czoło albo coś bo czasem nie da się tego co wypisujesz czytać.. zazdrosny jesteś czy co?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

ty koles nagle sie taki madry zrobiles,a nie wiesz o co biega....mialem tez 350 d i pomijajac af byl calkiem ok i od takich MADRALI jak ty nie mam zamiaru jakiejs krytyki polykac.
    ENDE
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    idz sie gon b.....nie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    u mnie jestes na liscie ignorowanych
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 11-11-2007 o 13:35 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

ty koles nagle sie taki madry zrobiles,a nie wiesz o co biega....mialem tez 350 d i pomijajac af byl calkiem ok i od takich MADRALI jak ty nie mam zamiaru jakiejs krytyki polykac.
    tak.. no comments..a ja cały czas mam 350d , coś w tym co napisał JaBlam o kasie chyba musi być bo co innego

idz sie gon b.....nie
    Mógłbyś napisać bez kropek??
    Właśnie wychodzę z dziećmi i z psem to trochę się pogonimy - tobie też radzę wyjść na powietrze i pooddychać głęboko - nawet jak nie pomoże to nie zaszkodzi.. poza internetem istnieje tez realny świat..

u mnie jestes na liscie ignorowanych
    A ty u mnie na razie nie - trochę emocji w życiu się przydaje

Myślę że można wyciąć..

Pozdrawiam
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Właśnie wychodzę z dziećmi i z psem to trochę się pogonimy - tobie też radzę wyjść na powietrze i pooddychać głęboko - nawet jak nie pomoże to nie zaszkodzi.. poza internetem istnieje tez realny świat..
    Artur
    Najbardziej dziwne w zazdrości jest to że: Ludzi zżerają ich wyobrażenia na temat prawdy,a nie stan faktyczny.Pozdrawiam:-)

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Polemizowałbym. Mają zupełnie inne matryce, czyli możliwości przetwarzania obrazu.

Z rozlicznych opinii na różnych forach wynika, że różnica w jakości obrazu jest niewielka i to, za co się głównie płaci, to udogodnienia techniczne i praktyczne.
    Czy - jako posiadacz 40D - podzielasz ten pgląd?
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

co to wygrales w lotto koles? ostatnio smigales 350d chyba i byles w 7 niebie,a teraz taki wybredny jestes.....
    Ciekawe ze zakladajac konto w siepniu 2007 (kiedy juz mialem 5D) nagle wiesz, ze uzywalem 350D ktorego juz od roku dawno nie mam. Jesli zbierasz informacje do raportu to poinformuje Cie jeszcze ze pomiedzy tymi dwoma mialem 30D. Zapewne jest to jakies drugie konto ktorego uzywasz tylko po to zeby napisac to co tu czytam.

Co do twojego pytania o wygrana w lotto - moze po prostu wiedzialem do czego kupuje aparat? Moze tez ruszylem tylek i zwyczajnie zarobilem sobie na to, co potrzebowalem? Nawet jakbym dokupil jeszcze 5 puszek 5D i Marka III i uzywal go robienia dekielkow to akurat nic ci do tego "koles". Żal d.. sciska, że ktos może a ty nie wiec trzeba nabluzgać? Jesli dzieki temu czujesz sie lepszy to prosze bardzo.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

dzieki za kazanie-kupuj sobie koles co chcesz i tatowi-to nie moja sprawa.Napisalem tak (czego nie zaluje)bo juz mam dosc tych wszystkich porownan 5d do 40d,jako posiadacz 40d ogladam sobie watki z wlasnie 40d i wszedzie widze:jaki to moj 5d nie jest super.....tylko widze,ze nadchodzaca przyszlosc i swiadomosc posiadania czegos "juz nie na topie" boli niektorych ludzi ,ktorzy wydali na to kope kasy.Ja stojac przed wyborem mialem oba w rece i wolalem 40d+ef 24-105LIS+lampka za ktore mialbym tego TWOJEGO 5d

pozdrowienia
    CANON

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Strasznie arogancki jestes Paulx ale moze to po prostu twoj styl.Ja nie porownuje niczego do niczego, nie wychwalam pod niebiosa 5D co usilujesz mi wmowic, tylko jako nowy uzytkownik 40D napisalem co mnie w nim troche zawiodlo! Napisalem tez w ktoryms poscie ze jesli mialbym kupowac teraz jako drugie body dodatkowe to wzialbym 40D ze wzgledu na cropa. (pewnie nie zauwazyles tej wypowiedzi), wiec nie mowie ze aparat jest do bani, bo jesli takowy by byl to znalazlby sie wczoraj spowrotem w sklepie! Napisalem tez ze jesli mialbym sprzedac 5D zeby kupic sobie 40D dla jakiegos tam 3 calowego LCD czy kilku nastawien z ktorych i tak nie korzystam to bym sie zawiodl bo wlasnie tych kilka elementow ktore byly glowna reklama 40D okazalo sie po prostu przereklamowanych ( a wielu uzytkownikow niekoniecznie z tego forum zakupilo go wlasnie dla tych rzeczy!) . Mnie i tak wisi czy jakis tam Live view jest i czy automatyczne ISO dziala super czy nie bo i tak w praktyce recznie ustawiam czulosc jaka jest mi potrzebna/dyktowana warunkami oswietlenia i rzadko kiedy uzywam innego trybu niz M. A skoro juz sie pojawilo to wiadomo ze spodziewasz sie po nich takiego czy innego dzialania ktore w jakis sposob moze ulatwic ci prace - a tak wcale nie jest. Kupilem 40D bo dostalem go w tej samej cenie co 30D a nie dlatego bo sie napalilem na kilka gadzetow. Raczej doceniam 9 polowy AF i robienie zdjec w seriach w wiekszej ilosci fps ktore w 5D sa nieosiagalne. I ostrosc tez mam jak nalezy mimo ze wiele osob skarzylo sie tutaj na mydlo. A o tym co mnie sie nie podoba w nowym aparacie chyba mam prawo napisac? Mam wrazenie ze ktokolwiek napisze chocby zle slowo o aparacie to musi sie liczyc ze zaraz wyslesz wiazkę pod jego adresem. I tak mam wrazenie ze sie bulgotasz tam.. chociaz nie widze powodu.
    Ostatnio edytowane przez JaBlam ; 11-11-2007 o 18:51
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Dopiero zaczyna Awatar appimate
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

zdecydowanie masz prawo, JaBlam! a wycieczki osobiste i interpolowanie cudzych motywów, etc. jest trochę a la panowie SPIEPRZAJ DZIADU i obarczone sporym prawdopodobieństwem strzału kulą w płot.

Domyślnie

ok.trzeba zakopac topor-robie to jako pierwszy z nas,bo juz widze ze sie zlatuja "milosnicy klopotow"

koniec
    pozdrawiam
    CANON

Strona 8 z 36 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów