Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: LCD w 30D za bardzo "przeswietla"?

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Ale ja tu nie widze sprzecznosci. JPG jest rzeczywiscie przepalony przy pewnym kontrascie ktorego juz nie zjedziesz w dol.... i tu aparat nie klamie.
    Ale to nie była krytyka aparatu, tylko pochwała RAWów.
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Uzależniony

Domyślnie

Ja myslalem ze podglad na wyswietlaczu sluzy do kontroli kadru i mozliwosci odczytu histogramu.Cala reszta i tak wychodzi po obrobce.
    nauczylo mnie to defaultowo trzymac EV na +1/3 caly czas no i RAW
    A ja robie przeciwnie. -1/3 lub -2/3 w zalerznosci od okolicznosci, zeby nie przepalic kolorow. I oczywiscie nie "defaultowo" tylko jak trzeba

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Ja myslalem ze podglad na wyswietlaczu sluzy do kontroli kadru i mozliwosci odczytu histogramu.Cala reszta i tak wychodzi po obrobce.

A ja robie przeciwnie. -1/3 lub -2/3 w zalerznosci od okolicznosci, zeby nie przepalic kolorow. I oczywiscie nie "defaultowo" tylko jak trzeba
    Przeciez jak nie doswietlisz klatki i potem wyciagasz z rawa to tez szumy wychodza. RAw jest swietny ale nie czarodziejski ! ! !
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Uzależniony

Domyślnie

Jak to nie jest czarodziejski? Mama mi mowila ze jest.Skrzywdziles moja dziecięcą psychike;(
    Nie mowie o niedoswietleniu zdjecia. Poto masz histogram RGB zeby miec nad tym kontrole. Jezeli przepalisz jakis kolor to zapomnij o szczegolach. Jak chce miec wieksza rozpietosc tonalna to obnizam EV o -1/3 a potem mam nad czym dzialac w PSie

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów