Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Dioda [power ON] Canon 400d

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pmagdalena Zobacz posta
    Kurcze nie możecie normalnie odpowiedziec ?
    Jakie pytanie takie odpowiedzi. Jak by się dało to by było o tym w instrukcji napisane.

A co do 400d to trudno ze mam amatorkie body wazne jakie fory robie ja a nie puszka .

Cały czas powtarzam ze zdjecia robi fotograf a nie aparat i prawdziwy fotograf zrobi dobre zdjecie nawet na najprostrzym kompakcie
    Polecam spróbować strzelić wschód słońca nad zalesionymi wzgórzami pstrykawką z telefonu komórkowego albo zrobić zdjęcie makro analogowym kompaktem bez zoomu :-)
    Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 14-09-2007 o 12:50
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Polecam spróbować strzelić wschód słońca nad zalesionymi wzgórzami pstrykawką z telefonu komórkowego albo zrobić zdjęcie makro analogowym kompaktem bez zoomu :-)
    Tak to zapewne warte profesjonalnego body.

Wysłałem 350d na żytnią jak kogoś interesuje to w poniedziałek powinni to wycenić za ile naprawa i co poszło.

Dopiero zaczyna Awatar mabok

Domyślnie

Temat chyba zasługuje na miano najmniej sensownego.
    Nie ma co, świecenie diody może być poważnym problemem! Co będzie następne - 'dlaczego akumulator jest szary?', jaki jest odcień Twojego body przed niedzielnym wyjściem do kościoła?' a może 'porównanie masy korpusu 350D: rocznik 2005 vs rocznik 2006?'.

Litości panowie.
    cogitationis poenam nemo patitur...
    Zaczątek nowej galerii - http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...03-0-0-0-0.php

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Spust palcem środkowym - wskazującym na diodzie.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko Zobacz posta
    Nie tylko. Uważam, że ta dioda dyskwalifikuje całą linię aparatów EOS. Właśnie poczułem to "wewnętrzne fuj" mojego 5D. Muszę go sprzedać - ja nie wytrzymam dłużej ze świadomością, że jakiś EOS ma diodę. Zwróć uwagę - samo słowo "dioda" brzmi tak jakoś nieprzyjaźnie...
    Ja,jako ociemniały....umysłowo , kupie od ciebie ten chłam za 9,99 zł żebyś się nie męczył, wstydził i stresował.Jako niezbędny gratis poprosze o grip i jakieś szkiełko"L".Może byc 1200/5,6L
    Do usunięcia dyjody proponuyę uzyć walca drogowego.Przed tą operacyją trzeba wyłączyc sprzęta coby owa dyjoda nie oślepiła funkcyjonaryusza walcowego

Coś już napisał Awatar Zaicev
    Miasto
    Warszawa

Question

Cytat Zamieszczone przez Piotr Rymer Zobacz posta
    Wysłałem 350d na żytnią jak kogoś interesuje to w poniedziałek powinni to wycenić za ile naprawa i co poszło.
    I jak, wiadomo juz cos? Pytalem tez na PW ale nie odpisales - jak dokladnie usmazyles ta 350'tke?
    3 EOSy 2 cyfry 1 analog | blog

Bywalec Awatar CamelXP
    Miasto
    Norymberga

Domyślnie

A co do 400d to trudno ze mam amatorkie body wazne jakie fory robie ja a nie puszka .
    Cały czas powtarzam ze zdjecia robi fotograf a nie aparat i prawdziwy fotograf zrobi dobre zdjecie nawet na najprostrzym kompakcie
    no tak... Matejko potrafił stworzyć arcydzieło węglem, nie potrzebował do tego farb...
    Czy gdybym powiedział Adamowi Mickiewiczowi: "Nie podoba mi się 'Pan Tadeusz' ", odżekłby: "Dawaj cwaniaku, pokaż swoją galerię epopei narodowych" ?

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CamelXP Zobacz posta
    no tak... Matejko potrafił stworzyć arcydzieło węglem, nie potrzebował do tego farb...
    Tak to możemy się sprzeczac całymi dniami.
    Ja na każdym kroku czytam że 350 nie da sie robić zdjęć ślubnych a sama widziałam takowe u dobrych fotografów. Wynika z tego że albo te zdjęcia są kiepskie bo zrobione nędzna 350 albo fotograf ma pomysł i umie współpracować ze sprzetem jaki posiada

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

...Wynika z tego że albo te zdjęcia są kiepskie bo zrobione nędzna 350 albo fotograf ma pomysł i umie współpracować ze sprzętem jaki posiada
    Tyle że 350-tka, jako lustrzanka z wymienną optyką i E-TTL, posiada możliwość podpięcia dowolnego obiektywu, jak również dowolnej lampy więc trudno mówić tu o jakiś większych ograniczeniach (no, powiedzmy do fotografii sportowej, w świetle stawianych jej dzisiaj wymagań, nadaje sie średnio, z racji na AF i szybkostrzelność). Bardziej chodzi tu o komfort i szybkość pracy. O sprzęcie całkowicie amatorskim możemy mówić w odniesieniu do kompaktów i hybrydek, które mają tylko to co fabryka dała i niewiele więcej da się z nimi zrobić.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Początki nałogu Awatar pmagdalena
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Tyle że 350-tka, jako lustrzanka z wymienną optyką i E-TTL, posiada możliwość podpięcia dowolnego obiektywu, jak również dowolnej lampy więc trudno mówić tu o jakiś większych ograniczeniach (no, powiedzmy do fotografii sportowej, w świetle stawianych jej dzisiaj wymagań, nadaje sie średnio, z racji na AF i szybkostrzelność). Bardziej chodzi tu o komfort i szybkość pracy. O sprzęcie całkowicie amatorskim możemy mówić w odniesieniu do kompaktów i hybrydek, które mają tylko to co fabryka dała i niewiele więcej da się z nimi zrobić.
    zgadza sie ale dyskusja zaczeła sie od 400d które dla niektórych do niczego sie nie nadaje

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów