Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Canon S5 IS

lukzak
    Guest

Domyślnie Canon S5 IS

Witam! Udało mi się zdobyć szczegółową instrukcję do S5-ki DZIĘKI JAREK!!! Jeśli ktoś potrzebuje służę pomocą. Mam jeszcze jedno pytanie czy ktoś posiada podstawową instrukcję w pdf-ie? Proszę o kontakt lukasz49@interia.pl , i jak włączyć datę i godzinę tak żeby była na zdjęciu???
    lukzak is offline Reply With Quote

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

A tak dla ciekawości czy aparat ten jest godny uwagi jako tzw "małpka" do wszystkiego i wszedzie ?? Jaką macie opinię o tym aparacie ??
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Marcin Bajor
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukzak Zobacz posta
    ... i jak włączyć datę i godzinę tak żeby była na zdjęciu???
    Jeśli nie napisali w instrukcji, to się nie da. W S3 is się nie dało. Datę masz zapisaną w zdjęciu, w "jotpegu" i w razie potrzeby możesz sobie z zrobić kopię zdjęcia z datą przy pomocy jakiegoś programu.
    Głupotą jest robienie zdjęć z datą, bo po pierwsze - szpeci zdjęcie, po drugie - już jej nie usuniesz.

Dopiero zaczyna Awatar silver76
    Miasto
    dolny śląsk

Domyślnie

Niektóre Canony (jak mój) mają możliwość włączenia daty na fotkach wyłącznie w formacie pocztówkowym. Nie wiem jak to jest w S5
    Pozdrawiam.
    silver76

Canon PowerShot A710 IS; BC 700
    + Lumix FZ18

Yarpen
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ecki74 Zobacz posta
    A tak dla ciekawości czy aparat ten jest godny uwagi jako tzw "małpka" do wszystkiego i wszedzie ?? Jaką macie opinię o tym aparacie ??
    Troche już o S5 napisałem - niekoniecznie pozytywnie do tej pory.
    Natomiast po paru tygodniach użytkowania go jako back-up do DSLR (zwłaszcza w kontekście wakacyjnym), chyba musze troche zmienić opinię.
    Moje pierwotne podstawowe zastrzeżenie pozostaje bez zmian: S5 IS SZUMI. Powyżej ISO 200 SZUMI OKROPNIE.
    Natomiast jako point and shoot do odbitek 10x15 nadaje się znakomicie. Nawet nocne zdjęcia z wbudowaną lampą wyszły całkiem OK. Zakres ogniskowej jest super, niestety na długim końcu wyraźnie widać PF - ale tylko przy podglądzie 100%. Aparat jest szybki i dobrze wykonany - IS działa OK, a zakres ustawień manualnych pozwala na sporą swobodę.

Zawsze miałem w niejakim lekceważeniu wszelakie funkcje video sprzętu cyfrowego, ale muszę przyznać, że teraz na każdą imprezę rodzinną chyba będę zabierać S5 - warto.
    W sumie: jako back-up superzoom jest OK. Żeby tak jszcze robił w RAW-ach...
    A gdyby Canon poprawił IQ w tym aparacie, sprzęt klasy EOS 300d z kitowym szkłem miałby prawie że konkurencję.

Pozdrawiam,
    Y
    Ostatnio edytowane przez Yarpen ; 14-09-2007 o 22:52

Uprawnienia umieszczania postów