Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: 20D i zbyt czerwone zdięcia???

Uzależniony

Domyślnie

Ale co tam! "Canon'y mają taką wadę...".
    Oczywiście, ICH też szanujemy ;-)

Jedyną taką udokumentowaną "wadą", z którą w swoim amatorskim kontakcie z WB się zetknąłem, to fakt, że Canon przy ustawieniu WB na światło żarowe daje zwykle cieplejszy efekt niż większość konkurencji. Ktoś (bodaj na dpreview) powoływał się na rozmowę z kimś w C. gdzie wyjaśniono, że to celowy zabieg, aby lepiej oddać charakter zastanego oświetlenia.
    Niektórzy twierdzą też, że Canon'y typowo dają zdecydowanie intensywniejsze czerwienie (tutaj już nie będę wnikał), ale to i tak nie może wpływać aż tak bardzo na CAŁOŚĆ obrazu.

Tak czy siak, ja też obstawiam, że to jednak wynik "manual" -pozostaje jedynie to sprawdzić w praktyce, ew. nauczyć się ten "manual" drogą prób i błędów wykorzystać na swoją korzyść (bo po coś przecież jest ;-)).
    Było, nie było, uzyskanie tego idealnego, pożądanego, balansu bieli w warunkach pozastudyjnych i tak zwykle wymaga podciągnięcia (większego lub mniejszego), więc dla wymagających tylko RAW.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 13-09-2007 o 13:45

Coś już napisał Awatar ciri
    Miasto
    k. Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez firley Zobacz posta
    To żaden wstyd
    do każdego zdjęcia jest dołączony exif, są tam informacje o parametrach zdjęcia. Nic się nie ukryje
    Pozdrawiam
    w aparacie wiem ze w kazdej chwili moge sobie to sprawdzic ale jak nie mam zdiecia w aparacie , i tu sie zdziwiłam ze ty sciagając moje zdiecie mozesz sprawdzic te wszystkie parametry)))) człowiek sie uczy całe zycie.pozdawiam i jeszcze raz thnks
    20D+50 1.8+tamronik 17-50 2.8+ 380EX+ różne dodatki....M42
    www.fotomargarita.com

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów