Witam. Mam do Was pytanie, czy ktoś z Was robi wydruki z drukarki fotograficznej atramentowej? Planuje zakup jednej z wyższych modeli i nie wiem, czy jest sens wydawać ok 3000zł.. ??
Witam. Mam do Was pytanie, czy ktoś z Was robi wydruki z drukarki fotograficznej atramentowej? Planuje zakup jednej z wyższych modeli i nie wiem, czy jest sens wydawać ok 3000zł.. ??
30D + BG-E2, EOS 3 + Drive Booster + Canon 70-200 f/2,8 L, Canon 85 f/1,8, Canon 18-55 f/3,5-5,6 II, Canon 50 f/1,8 II, Sigma 17-70 f/2,8-4,5, Extender 2x, Zenitar 16mm Fisheye, 2x Helios M
, 580EX, Velbon 540CX, Rainox 250 DCR, troche kart, teł, cdn..
Z tego co wyczytałem na forum [polecam opcję szukaj bo taki temat napewno był] to dużo osób piszę że taki druk nie różni sie od druku z labu.
Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex
Ja swojego czasu drukowałem na HP-920C i byłem zadowolony z wydruku. No ale koszty .....![]()
Być albo nie być, o jest pytanie :-D
Za 3000zł można kupić świetny fotolab. Albo Epsona r1800, lub jednego z Canonów pro.
Zakupiłem ip5300. Jak wydruki? Napiszę jak wróci z serwisu![]()
Ślubna
No i niestety N.
Mój szfagier drukuje w domu ale koszt zdjęć jest wyzszy niż w labie
Koszt jest wyższy, ale jak potrzebuję zrobić 4-5 odbitek to drukuję w domu na HP-5150, przy tej ilości jeśli doliczyć koszt dojazdu do labu wyjdzie na to samo, przy większej ilości jadę już do labu, jeżeli chodzi o jakość to nie widzę różnicy.
no tak ale kupowac drukarke za 3000 zł po to zeby drukowac małe ilosci to chyba bez sensu ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No ja tez mam tania HP ale zdjęc jeszcze nie drukowalam ale takie pojedyncze sztuki może zacznę
Ostatnio edytowane przez pmagdalena ; 13-09-2007 o 09:00 Powód: Automerged Doublepost
Warto! Chociaż to tylko moja opinia, ale jak masz pod ręką to drukujesz natychmiast, czasami chcesz podarować komuś 2-3 odbitki. A wyprawa do labu to już wyprawa.
Rozumiem, że kolega Jacek chce wydać 3000PLN a to już do masowego wydruku fotografii raczej i tutaj rzeczywiście koszty wydruku w porównaniu z labem mogą być zaporowe.
Koszty wydruku są zdecydowaie wyższe niż odbitek z labu.
Apropos dojazdów to są przecież laby, gdzie można przesłać pliki prze internet.
SdoubleU
---------------------------
Canon :-D
Ja drukuję
14zł - 20szt arkuszy 10x15 Canon Photopaper Pro Plus Glossy. Drukuję na drukarce HP DJ5652. Zdjęcia wychodzą o niebo ostrzejsze i zywsze niż z różnych labów.
Obecnie drukuję uzywając napełnianych kartridge'y, jedyne co musiałem poprawić to nasycenie w sterownikach itp bo zamienniki tuszy są bladsze....
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze