Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: skaner Canon CanoScan 8600F

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie skaner Canon CanoScan 8600F

Witam!

Czy ktoś z Forumowiczów posiada taki skaner i może coś powiedzieć o jakości skanów? Na Macworld oceniają go całkiem nieźle, ale chciałbym czegoś wiecej się o tym urządzeniu dowiedzieć. Szczególnie o wygodzie lub niewygodzie skanowania materiałów typu 120.

Swoją drogą nie chce ktoś kupić skanera Agfy Duoscan HiD?

Pozdrawiam!

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja mam tego Canona. Sprzęt całkiem fajny, jak na swoją klasę cenową. Zdecydowanie lepiej sprawdza się przy skanowaniu materiałów czarno-białych, ale z kolorowych też uzyskuje się jakość lepsza od przeciętnej lab-owej.
    120-tki skanuje się tak samo jak 135, tyle że mniej ich wchodzi w ramkę. Obsługa samych ramek jest dość wygodna, problem pojawia się jedynie gdy klisza nie została dobrze wyprostowana po wywołaniu.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Zapowiada się nieźle. Miałeś w zestawie oprogramowanie SilverFast? Po tym jak zastosowałem go do wyżej wymienionej Agfy jest to dla mnie podstawowy propgram do skanowania. Jeśli jest w zestawie to jak się sprawuje (zamierzam go podłączyć go do Visty)?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancat Zobacz posta
    Zapowiada się nieźle. Miałeś w zestawie oprogramowanie SilverFast?...
    Jest, ale to wersja okrojona. Ciężko poradzić sobie z szumem/ziarnem przy tanich materiałach kolorowych, typu Superia 200, ale być może jest to wina mojej słabej znajomości tego softu. W zestawie był też Photoshop Elements 4.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uprawnienia umieszczania postów