Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Foto-bank Canon M30

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Z tego co pamiętam to kiedyś miałeś (masz) P2000. Mam rozumieć, że nie warto dopłacać do P5000, czy też nie kupować żadnego z powyższych modeli?
    Mialem P2000, sprzedalem z zamiarem kupienia w niedlugim czasie P5000. Potem jednak mocno sie zastanowilem nad swoimi potrzebami i zamiast P5000 kupilem 3xSandisk 4GB Extreme III. Nie bede tu na sile nikogo do wiekszej ilosci kart zamiast databanka przekonywal - kazdy musi sobie sam dobrac co dla niego szybsze/wygodniejsze itd.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Jeśli ktoś potrzebuje dużo miejsca na dane / 80 GB / lub robi dłuższe wypady fotograficzne, to naprawdę warto kupić Epsona P-5000, w inny przypadku lepszym rozwiązaniem jest parę kart.

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ze tak zapytam - bo interesuje mnie tez jeszcze jedno zagadnienie - jaki REALNY transfer uzyskujecie na swoich urzadzeniach?
    bo zrzucanie 4GB karty w czasie poobiedniej drzemki jakos srednio mi sie usmiecha... (na razie mecze sie z Digimatem III)
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W Epsonie mialem ~22 MB/s , sporadycznie i chwilowo zjezdzal do ~14 MB/s . W czytniku CF mam 16 MB/s.

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Taka mała dygresja. Ciekawe czy i kiedy Canon zacznie montować monitorki do DSLR'ów o rozdzielczości jaką możemy uraczyć w właśnie tych Epsonach.
    Może nowe 5D będzie już mieć :P Czyżby to taki dla nich problem? Bo chyba nie z powodu kosztów. Heh, do nowego Ds'a (którego i tak nie kupie ) mogli już przynajmniej coś 'podobnego' zamontować.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów