Zobacz wyniki ankiety: Czy Twój 20D robi ostre zdjęcia?

Głosujących
56. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: Ankieta 20D

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

nie napisalem, ze nie lezy bo lezy - ale 10-ka chyba lepiej - ale moje zdanie moze ulec zmianie z czasem, przeciez 20-ke mam raptem 33 godziny z czego przez 18 mnie nie bylo i przez 4 spalem

Domyślnie

moze ulec zmianie, ale moze i nie ulec
    Ja sie w 20tce juz zakochalem, a mam ja od soboty

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja 10tke nadal kocham , z gripem lepiej lezy w rece. Ale niestety dla 10D... na 20tce moge bardziej polegac (precyzja AF, nizsze szumy - bez obaw iso800, precyzja naswietlania/doswietlania z lampa, szybkosc AF, szybkosc zapisu, szybkosc serii, dlugosc serii i jej rownomiernosc nawet po zapchaniu bufora, review w czasie zapisywania bufora na karte) ... to powoduje ze 10d bede darzyl sentymentem ale czesciej na pewno uzywal 20D.

Domyślnie

Auwo, Vitez - macie i 20D i 10D... Vitez sam pisze, ze czesciej uzywa 20D, w takim wypadku nie lepiej opylic 10D i kupic za to jakies szklo chocby?

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SpydeRR
    Auwo, Vitez - macie i 20D i 10D... Vitez sam pisze, ze czesciej uzywa 20D, w takim wypadku nie lepiej opylic 10D i kupic za to jakies szklo chocby?

Nie lepiej. 10D uzywany chodzi teraz po ok 2500zl. Kupilem go za 6500zl.
    Wartosc sentymentalna zwiazana z tym body, oraz uzytecznosc jako body backupowe (np na reporterke - jedno body z szerokim kątem , drugie z tele - muflon juz to cwiczyl) - jest dla mnie wazniejsza niz 2500zl i strata 4tys zl wartosci.
    Poza tym jak widac w podpisie - mam juz calkiem niezly komplet szkiel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    np na reporterke - jedno body z szerokim kątem , drugie z tele
    No tak, to ma sens
    A moze jak w analogu: 10D kolor, a 20D cz-b?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dyskusja o szumach 10d/20d ze wzgledu na lekki OT i wage zdjec trafila tu http://canon-board.info/showthread.php?p=35762
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Uzależniony
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

spoko - dzieki za nowy watek i sorry za lekki OT

Bywalec Awatar toni
    Miasto
    Warszawa/Rozlare

Domyślnie

ja mam w większości ostre zdjęcia (20D) czasami coś " schrzanie " i wtedy strach patrzeć , piszecie to o różnych problemach ja takich nie zauważyłem , jedyny problem to czasami fotograf słaby tzn. ja...... ale jestem zaskoczony 350D , połowa ceny a obrazki niegorsze , napewno lepiej szumi od 20D i trochę mniej prof. regulacji...
    Mój kolega miał żeczywiście problem z 20D z ostrością ale okazało sie że jest uszkodzony...a po wymianie mówi ze jest wszystko OK
    Ale mam inne pytanie ???
    Mam 2 tele EF75-300USM i EF70-200L IS USM
    i czy to jest możliwe że przywłączonej IS 2 obiektyw robi mniej ostre zdjęcia niż ....300
    oba są na statywie ...jak się wyłaczy IS jest porównywalnie no L bardziej szczegółowa i jasna ???
    pozdrawiam

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toni
    i czy to jest możliwe że przywłączonej IS 2 obiektyw robi mniej ostre zdjęcia niż ....300
    oba są na statywie
    Mozliwe i jest o tym w instrukcji do szkla 70-200. IS NIE uzywa sie na statywie bo moze miec negatywny wplyw na zdjecia, choc czasem po prostu nie zadziala IS, ale czasem zadziala nie tak jak trzeba.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów