Jeżeli ludzi dzielacych sie problemami ze sprzetem lub probujacych rozwiac swoje watpliwosci, nazywasz krzykaczami to gratuluje... to po co to forum??
Poza tym nie zauważylem tu kogolwiek kto na powaznie odradzalbyl kupno 20d
Jeżeli ludzi dzielacych sie problemami ze sprzetem lub probujacych rozwiac swoje watpliwosci, nazywasz krzykaczami to gratuluje... to po co to forum??
Poza tym nie zauważylem tu kogolwiek kto na powaznie odradzalbyl kupno 20d
heh w koncu dzis odebralem![]()
Made in Japan
Z kitem ostrzy idealnie. Zobaczymy z Lka co zrobi![]()
heh, jest tu paru takich ... ale może masz rację, to chyba nie są poważne poradyZamieszczone przez WWo
![]()
Hmm, tak w zgodzie z wynikami ankiety to powinni ich być coś ze 20%, bo trudno mi sobie wyobrazić, że ktoś wydał 5-6 KPLN na sprzęt, który ma walniety AF może polecać jego zakup innym osobom. Ja osobiście miałem dwie 20-ki, a trzecią sprawdzałem. Wszystkie 3 źle ostrzyły (jedna BF/FF a dwie dawały nieostre zdjęcia). Dwie z nich były z tej samej dostawy (serii) trzecia z innej (to ta co dawała BF/FF). Skończyło się jak widać na 10D, który jest OK (po prostu sprzedawca nie miał chwilowo wiecej 20-stek i dał mi na weekend 10D, który sobie zostawiłem). Prawda jest taka - chcesz mieć większą pewność, że dostaniesz dobry egzemplarz to zbieraj na 1D Mark II lub 1Ds Mark II. Jeśli nie, to masz 80% szansy że trafisz, a 20% że kupisz bubla.Zamieszczone przez Kubaman
Arkan
Pentax K-5 II, Leica M9
czyli widac ze mialem farta![]()
Arkan,
pomiędzy stwierdzeniem faktu, że ma się FF/BF lub tym podobne, a odradzaniem zakupu jest IMHO spora różnica. Rozumując podobnie można by wysnuć wniosek, że popełniłeś starszliwe głupstwo kupując 10D, bo statystycznie miał co najmniej tyle samo (a w pewnym okresie dużo więcej) negatywnych opinii na temat AF (i to nie tylko pod względem ostrości, ale również niesprawnego działania w gorszym świetle).
Z ankiety wniosek dla mnie jest inny, i zawsze go powtarzam - zanim kupisz -sprawdź dokładnie. Choćby tylko dlatego, że możesz trafić na zwrot z bardziej cywilizowanego kraju.
w zwiazku z tym, ze stalem sie szczesliwym posiadaczem 20D informuje, ze moj egzemplarz jest w pelni OK i nie ma problemu FF/BF
No to gratulujęZamieszczone przez Auwo
muszę go przy okazji zobaczyć
![]()
pozdrawiam
Spokoa 10-ka i tak lepiej lezy w rece
![]()
hehe no to jak Ci z gripem 20tka w reku nie pasuje to mozesz mi grip oddac - nie bede musial kupowac....Zamieszczone przez Auwo
![]()
![]()
![]()