Zobacz wyniki ankiety: Czy Twój 20D robi ostre zdjęcia?

Głosujących
56. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Ankieta 20D

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Robiąc zdjęcia ptakom ciężko mi przychodziło odróżnienie, czy to ptica się poruszyła, czy moja ręka - efekt w piórach jest podobny, jeśli poruszenie ręką jest niewielkie.
    Spróbuj porobić więc takie zdjęcia "testowe", kiedy oprócz głównego motywu istnieje tak przed nim jaki za nim cała "głębia" motywów pomocniczych. Przy poruszonym zdjęciu wszystkie one będą nieostre.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ale ja nie mówiłem o zdjęciach "testowych", tylko o tym, że czasem trudno jest to odróżnić!

Ale a propos naszej ankiety - właśnie jestem po lekturze podobnej na dpreview.com dotyczącej tak ukochanej przez niektórych :wink: Minolty D7D. 20% użytkowników zgłosiło problemy. Czyli jak na razie Canon negatywnie sie nie wychyla

Nie żebym się cieszył, ale widać takie czasy nastały...
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubaman
    Nie żebym się cieszył, ale widać takie czasy nastały...
    Czasy krzykaczy, ktorzy na sile chca zaprezentowac odwrotne fakty ("calosc modelu 20D ma problemy a nie pojedyncze sztuki" ) niz chociazby ta ankieta.
    Na szczescie brutalna statystyka temu przeczy, choc koronnym argumentem krzykaczy bedzie to ze satystyke i wyniki ankiety mozna falszowac.
    Ano mozna, a ONI (obcy, zydzi, masoni i cyklisci ) tez sa, jak zwykle, wszedzie 8) .

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Vitez, 20% wadliwych egzemplarzy to nie jest dla Ciebie ogromna ilość? Czemu niby przeczy ta statystyka? Wyobraź sobie, ze np. 20% nowych samochodów nie ma hamulców, też byłoby ok?

BTW. Piszesz o Kingstonie w innym wątku, że bywają z nim problemy. To rozumując tak, jak tu wyżej, niestety zostałeś rasistą i xenofobem, bo mój działa doskonale. Wyobraź sobie, że 20% zdjęć z pleneru Ci nie wychodzi.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

WWo
    Guest

Domyślnie

Vitez, Ty chyba masz problem ze zrozumieniem sytuacji, albo Ci "cos" w tym przeszkadza - nie wnikam.

Tak jak powiedzialem dla mnie to malo interesujace ile tych sztuk procentowo jest wadliwych niech bedzie ze 10% - to i tak znaczy ze 10% kupujacych kupuje bubel (z tym ze niektorzy nawet tego nie zobacza oczywisciel) i co sie dzieje jak juz kupia? -Ha, wiedzac ze sa sztuki ktore sa bez zarzutu ida do serwisu firmowanego przez producenta, i co sie dowiaduja? - W normie przecież! - ciekawie... prawda? a tak poza tym Vitez ile procentowo dla Ciebie musialo by byc tych "wadliwych" zebys stwierdzil ze canon 20d ma z tym problem?(chociaz tak jak mowie mi osobiscie akurat nie o to chodzi aby to udowadniac, ale i tak, tak uwazam ) powiem jeszcze tyle ze pewna firma produkujaca monitory kiedy byl problem z 4% serii(wada byla wlasciwie nie do zauwazenia dla "przecietnego" uzytkownika) wycofala je do sprawdzenia a ludzie przychodzacy doserwisu poprostu dostali inne egzemplarze.

BTW oczywiscie taka ankieta jest malo miaro dajna (do Viteza: i nie mowie jest za malo tych "zlych", zeby nie bylo niedomowien), ale dobrze ze wogole jest...

Vitez:"Na szczescie brutalna statystyka temu przeczy, choc koronnym argumentem krzykaczy bedzie to ze satystyke i wyniki ankiety mozna falszowac.
    Ano mozna, a ONI (obcy, zydzi, masoni i cyklisci Wink ) tez sa, jak zwykle, wszedzie Cool ."

A co do tego to proponowalbym czasem naprawde sie zastanowic co sie pisze, a jak sie nie rozumie sprawy......to moze trzeba ja troche bardziej przemyslec, albo poprostu pozostawic ja bez komentarza...ech

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WWo
    A co do tego to proponowalbym czasem naprawde sie zastanowic co sie pisze, a jak sie nie rozumie sprawy......to moze trzeba ja troche bardziej przemyslec, albo poprostu pozostawic ja bez komentarza...ech
    I po tych twoich slowach naprawde dziwie sie ze sie tak rozpisales zamiast sie zastanowic .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    I po tych twoich slowach naprawde dziwie sie ze sie tak rozpisales zamiast sie zastanowic .
    Oj tobie coś powiedzieć to obrazu obraza... :P Niestety Tomek Goliński i WWo mają generalnie rację. Czy to 10% czy 2%, nie ma znaczenia. Ważne jest, że to nie pojedyńczy egzemplarz, a konkretna ilość (nawet 1% to może być sporo). A mając na uwadze, że to nie sprzęt za 100zł to jest to poważne uchybienie na etapie kontroli jakości. Jak w samochodach wykryją, że jakaś usterka jest poważna to na wszelki wypadek wzywają wszystkich właścicieli do wymiany części. Owszem, w samochodzie to kwestia bezpieczeństwa (a więc i życia), a tutaj... no cóż, fotka się nie uda. Poprawny AF to dosyć ważny element składowy działania sprawnego aparatu. Nie dziwię się, że ludzi to martwi.

Zawsze może się trafić wadliwy egzemplarz. Jeśli jednak masz spore szanse, że przy zakupie nowego aparatu dostaniesz wadliwy aparat, bo dział kontroli jakości ma wolne, to coś jest nie tak i to dotyczy 20D jak i innych aparatów. No niestety, wygląda na to, że Canon w tej mierze się nie przykłada za bardzo

Powtórka za Tomkiem Golińskim: chciałbyś świadomie kupować samochód, o którym wiadomo, że co 10 albo nawet co 100 ma poważne problemy z hamowaniem?

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

I ja zgadzam się w zupełności w tej materii z Tomkiem i WWo. Zastanawiam się, czy jeśli Canon, Nikon i Minolta idą łeb w łeb w traceniu zaufania klientów, to może ten produkt jest dla nich zbyt skomplikowany Ale wtedy na pudełku powinni pisać - "Jesteś beta testerem , daj znać jak coś nie wypali"

Zupełnie inną sprawą jest, że mimo tych wadliwych egzemplaży zdecydowana większość tych aparatów działa OK, czyli histeria w sieci jest podbijana przez kogoś, komu na tym bardzo zależy (czyżby wywiad konkurencji ). Zasada jest prosta - kupuj tylko uprzednio sprawdzając

A jeśli popełniłeś błąd i masz problem, to może to forum ci pomoże 8) .
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Do hamolcow w samochodzie to tego af'a nie porownujcie... Bo bez hamulca to katastrofa zwykle, a jak sie AF machnie pare mm to i tak na sporej ilosci zdjec tego moze byc wogole nie widac... To juz lepiej calkowity pad kingstonow do tego pasuje...

Nie ma padajacych hamolcow za czesto, bo dwuobwodowe ciezko zabic w dzisiejszych czasach... Ale w jednych takich samochodach ostatnio (pomine marke celowo) gdzies czytalem (na onecie) ze tempomat sie slicznie blokuje... Kilka przypadkow bylo... Producent sie nie poczuwa do winy... Milo tak pedzic na autostradzie ponad setke i nie miec mozliwosci sie zatrzymac? O tych pomniejszych problemach z alarmami, radiami, pekajacymi szybami, zamkami to nawet nie warto wspominac bo to na pozadku dziennym prawie... To 20D porownujac do tego wszystkiego procentowo jest bez wad...

Kto dostal nie dzialajacego 20D?

A zreszta af jest do wyregulowania. To nie jest kompletna wada eliminujaca aparat z uzytku... Nie blokuje to tez mozliwosci zrobienia zdjecia, i to calkiem poprawnego... Chcecie tanich lustrzanek to niestety... nikt nie bedzie siedzial nad kazda godzine i sprawdzal AF bo przy przerobie kilkudziesieciu tysiecy miesiecznie nie da sie tego tanio robic...
    ...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja tylko chcialem wspomniec ze sa ludzie co krzycza ze ogolnie 20D jest do d* bo ma skopana ostrosc, podczas gdy wg mnie tylko niektore egzemplarze tak maja a nie ogolnie 20D jako model. Ankieta potwierdza moje zdanie a nie tych krzykaczy co odradzaja kupno 20D.
    To samo by wyszlo przy 300D czy 10D na ktore rowniez narzekali i jako remedium co niektorzy radzili 20D .

I tyle ze mnie 8)

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów