-
Czasami mam wrazenie naprawdę panujacego oanizmu sprzętowego. Kiedys myslę większość dojdzie czego życzę do założenia - sprzęt musi spełniać te najważniejsze kryteria i oczekiwania jakie są dla każdego ważne w zależności od wykonywanych zdjęć. To czy za wolny niech oceniają fotoreporterzy, którzy ze względu na zawód najchętniej nacisnęli by spust migawki i trzymali przez godzinę by mieć 10000 fotek do wyboru jednej. Nie lepiej im kupić kamerę ??
Oczywiście żartuję - nie znam tej gazety ale skoro ma tak wymagajacych fotoreporterów czemu nie kupiła im sprzętu profesjonalnego ???? NIe widzę uzasadnienia dla osób uzywających aparat dla własnych selów by szukać szybko nowy model - po co ???? Co jest nie tak w 10D ??? Ja mam D60 i nie zamienię na 10D bo matryca ta sama i nie jest w stanie ani jedna ani druga przenieść tak dużych różnic tonalnych jakie może przenosić klisza - a ponieważ to jedyny mankament szczególnie podczas ślubnych sesji plenerowych w ostrym słońcu - daruję sobie. W fotografii studyjnej jest wszystko na prawidłowym poziomie. Zastanówcie się - po co onanizm sprzętowy ??? Chyba, że fotografia dla niektórych polega własnie na tym - współczuję.
Uprawnienia umieszczania postów