A potem pozycz mi tego 24-70 2.8 L do testow skoro tak rzadko podpinasz. Chetnie skonfrontuje z Tamronem, choc wiem ze Tamron przegra ale chce wiedziec jak bardzo (a dokladniej czy oplacalnie bardzo)Zamieszczone przez maku
.
A potem pozycz mi tego 24-70 2.8 L do testow skoro tak rzadko podpinasz. Chetnie skonfrontuje z Tamronem, choc wiem ze Tamron przegra ale chce wiedziec jak bardzo (a dokladniej czy oplacalnie bardzo)Zamieszczone przez maku
.
roznica w jakosci zdjec nie bedzie taka jak roznica w cenie.. ale zwroc uwage, ze obiektyw to nie tylko ostrosc obrazu.. to tez jego wykonanie, szybkosc af, niezawodnosc.. oraz cos co jest niemierzalne - plastyka obrazu...
rowniez bokeh, kontrasty, kolory - tamron pozostaje w tyle..
dla kogos komu zalezy na jakosci zdjec powinienes go sobie kupic 8)
Widzisz co sam napisales?Zamieszczone przez Czacha
Zgodze sie z toba - roznica w jakosci zdjec nie jest warta roznicy w cenie.
A ja jako glowny czynnik biore wlasnie jakosc zdjec vs cena.
Do jakosci wykonania, szybkosci i bokehu Tamrona nie mam zadnych zarzutow, ale chetnie, jesli bylaby okazja, potestowalbym sobie tego Canona.
przy pierwszym slowie jakosc, mialem na mysli ostrosc.. drobne przejezyczenie..
a jakosc wykonania jest rownie wazna cecha sprzetu, jak i jego szybkosc.. dziwie sie, ze ktos kto chce zaczac zarabiac na fotografii tego nie wie..
Mi tez tylko o to chodziZamieszczone przez Czacha
. Nie warta takiej doplaty :P
To o mniedziwie sie, ze ktos kto chce zaczac zarabiac na fotografii tego nie wie..![]()
Chyba mnie z kims pomyliles albo ktorys z moich zartow (np ten o profesjonalnej fotografii sportowej) uznales za prawde
Nie zamierzam zaczynac zarabiac na fotografii. To moje oficjalne stanowisko :P
Mori,
Zdjęcia są zrobione. Podaj mi tylko adres a je wyślę.
[ Dodano: 3 Sierpień 2004 ]
Vitez,
Ostatnio podpinam go żadko ale to dla tego że 16-35 niedawno przyjechał i chcę się z nim zapoznać. A do tego co obecnie próbuję robić 24-70 jest zdecydowanie za krótki. (70-200 niestety też).
maku, zaloz konto na www.pbase.com i wrzuc tam full size... my tez chcemy obejzec
vitez: cos pisales o slubach chyba..
Nie są to narazie zdjęcia którymi chciałbym się publicznie chwalić. A poza tym jeżeli mają być w miarę wymierne to powinien to być RAW. ( Tak se myślę przynajmniej)
[ Dodano: 3 Sierpień 2004 ]
Jest jedna cecha 24-70 która mnie się nie podoba. Przednia soczewka wprawdzie się nie obraca, ale pracuje przód-tył. A więc obiektyw zmienia swoją objętość powodując zasysanie powietrza do jego wnętrza (powietrza i najprawdopodobniej wszystkiego, co w nim lata). Trzymając go w rękach, jeśli jedną trzyma się za tylną soczewką wyczuwa się „podmuch” powietrza. Na pewno nie jest to cecha idealna dla dSLR . Mam tu na uwadze oczywiście czystość matrycy. To pompowanie powietrza może powodować dodatkowe wprowadzanie pyłków do wnętrza aparatu a następnie na matrycę.
Tak sobie to przynajmniej wyobrażam.
Zgadzam się. To jest IMO największa wada tego szkła. 16-35 i 70-200 pięknie sobie ogniskują wewnętrznie, a do tego wsuwania-wysuwania nie jestem przekonany. Wykonanie jest perfekcyjne oczywiście ...Przednia soczewka wprawdzie się nie obraca, ale pracuje przód-tył
Nikon od 14/09/09
ex-Canon
http://blog.moridin.pl - Blog o fotografii, Makach i nurkowaniu ...
http://photography.moridin.pl
http://mac-abc.moridin.pl - Poradniki i tutoriale dla switcherów z Windows na Maka
Czy stwierdzenie "zamierzam robic sluby" jest rownoznaczne z "zamierzam zaabiac na slubach" ?Zamieszczone przez Czacha
Nie.
Zamierzam porobic sluby paru znajomym (dwoch kolegow w pracy, kolezanka mojej dziewczyny, znajomi z innego forum) jako hobbystyczna fotoreporterke - obok wynajetego zawodowca.
To ze ide na slub z aparatem nie oznacza od razu ze za to forse dostane... mlodzi dostana odbitki w ramach prezentu slubnego - ok 30szt 15x21 to calkiem mily prezent no nie? 8)
A przy okazji obezre sie i pochleje na weselu za darmo![]()